De fire specier (Sønderjysk)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør smør med sukker, tilsæt de finthakkede mandler og til sidst melet. Ælt dejen godt igennem.
Man kan bage en pladekage eller man kan lave småkager af dejen. Hvis man vælger det sidste, skal dejen formes i hånden, ikke rulles eller stikkes ud. Navnet hentyder til de fire ingredienser, som udgør dejen: mel, smør, sukker og mandler. Vælger man pladekage bages den ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 25 min. Vælger man småkager bages de ved 200 grader C. alm. ovn i 6-10 min. Tips: 1 portion giver ca. 180 stk. |
|
Opskriften er vist 43040 gange,
og udskrevet 506 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Claus - 2016-04-07 17:34:40 Hvorfor må/skal de ikke rulles/stikkes ud? Per - 2011-12-24 09:53:49 God småkage, men meget skrøbelig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne