De fire specier (Sønderjysk)

De fire specier (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Specier

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
De fire specier (Sønderjysk), billede 4 De fire specier (Sønderjysk), billede 1 De fire specier (Sønderjysk), billede 2 De fire specier (Sønderjysk), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rør smør med sukker, tilsæt de finthakkede mandler og til sidst melet. Ælt dejen godt igennem.

Man kan bage en pladekage eller man kan lave småkager af dejen. Hvis man vælger det sidste, skal dejen formes i hånden, ikke rulles eller stikkes ud.

Navnet hentyder til de fire ingredienser, som udgør dejen: mel, smør, sukker og mandler.

Vælger man pladekage bages den ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 25 min.

Vælger man småkager bages de ved 200 grader C. alm. ovn i 6-10 min.

Tips:

1 portion giver ca. 180 stk.





karakterer:
Opskriften er vist 43040 gange,
og udskrevet 506 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21047 (5011 kcal)
KJ pr. Portion 21047 (5011 kcal)
Vægt ialt 1000 gram
Vægt pr. Portion 1000 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2104 KJ (501 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 30.5 gram
Kulhydrat 51.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-04-07 17:34:40
Hvorfor må/skal de ikke rulles/stikkes ud?

  -   2011-12-24 09:53:49
God småkage, men meget skrøbelig.