Brunkager 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Nienna Indsendt : Red : |
|
|
500 g smør (halvt margarine hvis man har lyst)
500 g sukker
250 g (ca. 2 dl) sirup
Disse tre ting sættes over i en gryde – men må helst ikke koge – når det er smeltet godt sammen tilsættes:
125 g smuttede (men hele) mandler (man kan godt snyde lidt og bruge de købte mandelflager)
1 spsk. stødt nellike
4 spsk. kanel
3½ tsk. Potaske (som lige opløses i lidt kogende vand)
Når denne blanding har en tilpas temperatur (lunken) kommes 1 kg mel i og det hele æltes sammen og trilles til lange pølser. Stilles koldt til næste dag.
Bages ved 195 grader i 5-6 min. Bages helst direkte på en smurt bageplade, så bliver de mere sprøde
Tips: En hel portion giver ca. 6 ruller på en bageplades længde og med en tykkelse af en lille spegepølse. Men rullerne kan fryses og man kan lave en halv portion til husbehov. Glædelig jul og rigtig god fornøjelse |
|
Opskriften er vist 15661 gange,
og udskrevet 470 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.5 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-12-07 15:09:01 Tilsæt 1 kg mel!!!! Hvilken slags mel? Marie - 2007-11-17 16:17:51 Virkelig lette at lave!! Har lige bagt dem, og glæder mig til at smage dem! :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne