Kalkunbryst i Italiensk tomatsovs

Kalkunbryst i Italiensk tomatsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ann-Britt

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1-1.5 kg.kalkunbryst
200 g.bacon i tern
2 fedhakket hvidløg
1 hakket løg
4 gulerødder
4 stilkebladselleri eller ¼ selleri i tern
0.5 squash (uden kerner) i tern
3 ds.fl. hakket tomat
1 glashvidvin (eller rødvin)
2 spsk.tørret oregano basilikum og merian
1 nipsukker
1 bouillonterning
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Kalkunbrystet krydres med friskkværnet peber. Steg bacon på en tør pande. Lægges på et stykke fedtsugende papir.

I stegefedtet brunes kalkunbrystet godt og kødet tages af panden. Resten af fedtet hældes over i en god stor gryde.

Løg og hvidløg steges ved svag varme i fedtet (evt tilsættes 1 spsk olivenolie) og lidt efter tilsættes gulerødder og bladselleri. Det hele simrer ved svag varme et par minutter og vin + bouillonterning + krydderier og tomater hældes ved.

Kalkunbrystet lægges i gryden og koger under låg ved svag varme i ca 30 min. Låget tages af og retten simrer videre i ca. 30-45 min afhængig af kødets størrelse. Tilsæt evt lidt mere bouillon undervejs. De sidste 10 min. af kogetiden koger squashen med.

Inden servering drysses retten med den sprødstegte bacon og evt. hakkede friske krydderurter.

Til retten serveres enten halve bagte kartofler penslet med olie og drysset med tørrede krydderurter eller frisk pasta. Godt italiensk brød er et must.

Tips:

Stegte champignon eller blandede svampe kan tilsættes retten lige inden servering





karakterer:
Opskriften er vist 13159 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-04 06:15:59
Mørt og lækkert, med rigtig god smag