Ægte Dredsner Stollen (tysk julekage)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
|
|
Sigt melet, lav en fordybning og kom smuldret gær, sammen med ½ tsk.
sukker og lidt af mælken i og lav en
lille fordej i midten. Dejen skal hæve
lidt. Bland mel i fordejen, og lidt efter
lidt sukker, vanillekorn, muskat,
nellike, mandelolie, afkølet smeltet
smør samt hakkede mandler. Ælt
dejen til den er glat og skinnende. Til
sidst blandes rosiner, korender,
finthakket pomerans og sukat i.
Kom et klæde over dejen, og lad den
hæve ca. 30 minutter.
Herefter æltes dejen igen og efterhæver 45 min. Rul herefter dejen ud på et bord og fyld den med marcipan. Derefter foldes den sammen på midten. Fold dejen sammen igen, på samme måde. Klem kanterne lidt sammen. Kagen kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 50-60 min. Endnu mens kagen er varm, smøres smeltet smør over kagen, der drysses med flormelis. |
|
Opskriften er vist 30370 gange,
og udskrevet 706 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.5 (47 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-11-26 15:59:27 Har ikke selv bagt denne, men tror det giver en kæmpe portion til flere end en. vær obs på det. bukowski - 2008-11-10 13:00:16 hvor meget mandelolie,der står en flaske, meen ikke hvor meget |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne