Ægte Dredsner Stollen (tysk julekage)

Ægte Dredsner Stollen (tysk julekage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.hvedemel
70 g.gær
0.5 tsk.sukker
5 dl.mælk
125 g.sukker
1 vaniljestang
 lidtMuskatnød, stødt
 lidtstødt nellike
1 flaskemandelolie
400 g.smør
100 g.mandler
400 g.rosiner
200 g.korender
150 g.sukat
100 g.pomerans
500 g.marcipanmasse
 
 Smeltet smør til at pensle kagen
 med efter bagning
 Flormelis
 
Opskrift:
Sigt melet, lav en fordybning og kom smuldret gær, sammen med ½ tsk. sukker og lidt af mælken i og lav en lille fordej i midten. Dejen skal hæve lidt. Bland mel i fordejen, og lidt efter lidt sukker, vanillekorn, muskat, nellike, mandelolie, afkølet smeltet smør samt hakkede mandler. Ælt dejen til den er glat og skinnende. Til sidst blandes rosiner, korender, finthakket pomerans og sukat i. Kom et klæde over dejen, og lad den hæve ca. 30 minutter.

Herefter æltes dejen igen og efterhæver 45 min. Rul herefter dejen ud på et bord og fyld den med marcipan. Derefter foldes den sammen på midten. Fold dejen sammen igen, på samme måde. Klem kanterne lidt sammen. Kagen kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 50-60 min.

Endnu mens kagen er varm, smøres smeltet smør over kagen, der drysses med flormelis.





karakterer:
Opskriften er vist 30370 gange,
og udskrevet 706 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-26 15:59:27
Har ikke selv bagt denne, men tror det giver en kæmpe portion til flere end en. vær obs på det.

  -   2008-11-10 13:00:16
hvor meget mandelolie,der står en flaske, meen ikke hvor meget