Pæretærte Diabetes

Pæretærte Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pæretærte Diabetes, billede 4 Pæretærte Diabetes, billede 1 Pæretærte Diabetes, billede 2 Pæretærte Diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.75 dl.mælk
45 g.havregryn
1 æg
30 g.mandler
15 g.hvedemel
15 Perfect Fit
0.5 tsk.bagepulver
 evt. sødemiddel svarende til 20 g sukker, afhængig af, hvor søde pærerne er
300 g.pærer
 
1 tsk.flydende margarine
 
Opskrift:
Lun mælken og hæld den over havregrynene. Lad dem trække i 30 min. Ægget piskes og Atwel eller sukker sigtes i æggemassen under piskning. De udblødte havregryn røres i æggemassen. Hvedemel, bagepulver og de finthakkede mandler blandes og tilsættes sammen med sødemiddel.

Pærerne skrælles og skæres i både. En springform eller tærteform (20-22 cm i diameter) smøres og pærestykkerne fordeles i formen. Dejen fordeles over pærerne.

Tærten bages i en 180 grader C. alm. ovn i ca. 25-30 min.





karakterer:
Opskriften er vist 69604 gange,
og udskrevet 2200 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-08 18:10:07
Jeg tog dobbelt portion mandler i store, grove stykker. En del mere sukrin end den mængde 'sukker' der stod. Måske også dobbelt. Et godt drys kanel over mine 1/2 pærer - som jeg også havde en del flere af, end opskriften sagde. UHMMMMMM

  -   2013-01-16 09:45:54
Der står 15 perfekt fit?? Er det 15 gram?

  -   2011-12-01 21:01:47
vil prøve det med æbler en dag, er selv diabetiker og mine forælder er osse...

  -   2011-01-10 13:35:19
Jeg prøvede denne opskrift selvom den så en anelse speciel ud. Man kunne måske også skrive 2 spsk mel i stedet for 15 g feks. 300 g pærer virkede alt for lidt til så stor en form. Jeg bruge ca 500 g til en mindre form (ca 15 cm i diameter). Jeg valgte også at piffe den lidt op med lidt sødestof og kanel over pærene før jeg hældte røren over, men burde nok have haft endnu mere sødestof, for den færdige tærte virkede ikke sød på "den gode måde". Jeg prøvede både pisket fløde, kesam og vanilleis til - her var isen en absolut vinder. Min søn har diabetes, så det bliver ikke sidste gang vi laver den - men næste gang vil jeg have mere sødestof i, og så vil jeg prøve at hakke mandlerne og drysse dem over til sidst, i stedet for at male dem og blande dem i dejen.

  -   2008-09-19 15:39:35
Det kan vel ikke passe at der kun skal 15 gr. hvedemel eller hvad ??