Chokoladetrøffelkager

Chokoladetrøffelkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Laffe

Indsendt :      Red :
Chokoladetrøffelkager, billede 4 Chokoladetrøffelkager, billede 1 Chokoladetrøffelkager, billede 2 Chokoladetrøffelkager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Sukkerbrødskage grundopskrift:
50 g.smør eller margarine
2 æg
3 dl.Flor med chokolade- eller jordbærsmag
3 dl.hvedemel
2 tsk.bagepulver
1 dl.vand
 
 Til formen:
 smør eller margarine
 rasp eller mannagryn
 
 
 Trøffel
1 æggeblomme
1 dl.piskefløde
2 dl.Flor med chokoladesmag
100 g.smør
 
 Fyld:
 Lemon curd
 
 Pynt:
 Glasur
 
Opskrift:
Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175 grader C. alm. ovn.

Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.
Pisk æg og flor med valgfri smag, til det skummer. Bland mel og bagepulver I æggemassen. Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.

Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.


Trøffel:
Bland ingredienserne i en kasserolle, og lad dem simre ved svag varme, til massen er blevet tyk. Pisk derefter 100 g smør eller margarine i. Pisk fedtstoffet, til det er afkølet.


Skær 8 tynde skiver af en aflang sukkerbrødskage. Læg skiverne sammen 2 og 2 med lemon curd imellem. Skær hver dobbeltskive i 4 stykker. Pyntes med chokoladeglasur

Sprøjt en ring af chokoladetrøffel langs kagernes sider. Kom en klat jordbærglasur i midten.





karakterer:
Opskriften er vist 22049 gange,
og udskrevet 150 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-07-24 16:38:00
Ikke så praktisk at trøffelcremen skal på kagens side, og det ville havde været pænere hvis kagen blev stukket ud, der er jo sukkerbrødskage nok.

  -   2007-04-15 10:59:31
god kage den er stærk så måske lidt flødeskum til ! :D