Ribbenssteg med rødkål
Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset stegen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne.
Gnid stegen godt med groft salt og stik evt. et par laurbærblade og eller nelliker ned mellem sværene. Læg stegen i bunden af en bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt, læg evt. lidt stanniol under stegen. Sæt stegen midt i en varm ovn på 200 grader C. alm. ovn. Lad stegen stå i alt ca. 1½-2 time, til kødet er gennemstegt. Tag stegen ud af ovnen og lad den trække 20 minutter inden der skæres skiver af den. Server kødet varmt eller koldt med rødkål brunekartofler og eller rugbrød. |
|
Opskriften er vist 63118 gange,
og udskrevet 991 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2016-10-06 09:17:33 Jeg anbefaler,at sværen koges først. Læg stegen på hovedet i bouillon i den første del af stegetiden. Det giver en sprød og boblende svær. kim - 2008-01-27 17:04:03 husk evt lige at ridse de ben på undersiden med en kniv før den kommer i ovnen, så er de meget nemmere at få ud efter den er færdig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne