Syltede græskar med vanilje
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Græskaret skrælles og skæres i passende stykker, lægges i lage af 10 gr. salt, 2 dcl eddike til hver l. vand i et døgn.
Sukkerlage af ½ l. vand, 600-700 gr. sukker, 6 tsk vaniljesukker pr. kg. græskar, evt stødt ingefær. Græskarrene koges i vandet 5-10 min. til de er klare, sukker, vanilje og evt. ingefær drysses i og det hele koger5 min. i lagen. Græskarrene kommes i Atamon skyllede glas og sukkerlagen hældes over. Tips: Den smager vidunderligt. |
|
Opskriften er vist 257563 gange,
og udskrevet 6572 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (102 stemmer) |
|
Kommentarer Flemming Hansen Bæck - 2022-10-10 16:02:30 Har altid brugt forvoksede, Squash. Til denne opskrift, de bliver gode og er de letteste, at skrælle Vibse - 2021-10-01 22:23:29 Prøv at sylte ‘Gammelt grønt køkkengræskar’ - kerner til såning findes nemt på nettet. Bare det bedste syltegræskar - og så bliver de STORE 🥰 Mette - 2021-09-27 10:31:45 Har læst at det er nogle bestemte græskar man skal sylte af. Hvilken skal jeg bruge? Det er første gang jeg skal prøve.... Håber jeg kan blive klogere. Tove Pilgaard - 2021-09-10 20:37:11 En mega god opskrift , nem at læse og forstå. Og græskarrerne smager vidunderlige,,,,,SUPER Ida juul - 2021-09-05 19:18:37 De er så gode Lise Thomsen - 2020-11-11 08:41:21 Ordret fra Tørsleffs "Den grønne syltebog": BEMÆRK: Før syltningen lægges det skrællede, ituskårne græskar 1 døgn i kogt koldt vand, tilsat 10 g salt og 2 dk eddike til hver liter for at forbedre holdbarhed og smag. Græskar, syltet med ingefær (Syltet med Vanila: samme mængde vanila istedetfor ingefær) 1 kg græskar eller 600 g skrællet, kærnefri græskarkød. Sukkerlage: 1/2 liter vand, 600-700 g melis, 3 tsk. stødt ingefær, 1 hel rå ingefær, 1/2 tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon. Græskaret skæres i aflange stykker på ca. 4 cm, lægges en NATO eddike, vand og salt ( se ovenfor) og afdryppes på sigte. Græskarstykkerne kan koges i sukkerlage, men da mangegræskar er hårde og skal koge indtil 1 time for at blive møre, er det hurtigere at koge græskarstykkerne i vandet 5-15 min. Sukkeret drysses i, og frugten koger endnu 5 min i lagen. Hel ingefær skoldes og koges sammen med græskarstykkerne. Frugten lægges i Atamon skyllede glas, lagen koges ind 3-5 min, skummes, tilsættes Atamon og stødt ingefær, og hældes over. Glassene bindes/ lukkes godt til. Portionen fylder godt 1 1/4 liter. Marie - 2020-10-20 12:45:21 Sukker lagen rækker til 1.5 - 2 kg græskar. Lena - 2020-10-02 13:33:29 Hel fantastisk opskift og mega nem Anne-li Hansen - 2020-09-30 16:11:37 SUPER BRA recept men jag har svårt att få tag i dansk Pumpa i Sverige , svensk pumpa går inte att lägga in, ved du var jag kan köpa danska pumpa har sått i år men fick bara 1 liten pumpa anonym - 2020-09-16 14:08:28 for en som ikke har ret meget erfaring med at sylte. Er denne opskrfit ikke til at læse. Anne Grete Eriksen - 2019-10-10 11:31:28 Skal der kun Eddike i forlagen? preben - 2019-09-03 14:54:38 skal salt eddike lagen bruges sammen med sukker lagen? Joan Andersen. - 2018-10-16 09:12:56 Kan man ikke lave Søde Syltede Græskar som man laver søde syltede rødbeder, eddike og sukker. S.U. anonym - 2018-10-15 13:33:28 Det er de bedste græskar jeg har smagt . De er som i min barndom hvor min mor selv syltede græskar . Jeg har dog ikke brugt stødt ingefær men lagt 2 stk hel ingefær på ca 1/2 cm tykke skiver i glasset tak for en aldeles god opskrift NB bliver nødt til at sylte flere så jeg har til jul mvh Marianne Kristensen anonym - 2018-09-08 12:20:27 Skal der ikke eddike i lagen majbritt - 2018-08-08 12:21:41 en rigtig god opskrift og nem at forstå og så er de rigtig lækker e marie - 2017-09-27 08:22:29 jeg tror der er nogen der skal på et kursus i at læse en opskrift da det er så udførlig skrevet alle selv et barn på 8 år kan da finde ud af det. Kirsten Buchbjerg - 2016-10-25 17:02:12 Uforståelig opskrift. Sigi EIchler - 2015-11-01 11:49:20 jeg tilførtTe eddike, kardemommen og tørrede chilier til sukkerlagerne. Annette. - 2015-09-29 16:38:46 Hvad for et græskar er bedst at sylte? Hanne Else - 2014-11-24 07:33:04 Jeg bruger opskrifterne hverdag når jeg skal bage stege og sylte de er let forståelige Sile - 2014-11-20 10:22:41 hvis I har problemer med at læse denne opskrift, så findes den i den grønne syltebog fra Tørsleff. Der er det skåret lidt mere ud i pap. I øvrigt en super opskrift. Jette - 2014-10-05 19:45:32 De her græskar smager virkelig skønt. Jeg havde bange anelser, for det er første gang jeg sylter græskar og havde lavet mange, men de er super lækre. Lizzi Dall - 2014-09-30 00:26:17 Det er dog den mest rodede opskrift jeg længe har set. Det må kunne gøres mere klart. Jeg vil gerne bruge opskriften når den er til at forstå. Venlig hilsen Lizzi Dall Rita - 2014-09-22 10:40:59 Det skal være eddike/sukkerlagerne de skal koges i og det hældes også over...alle slags græskar kan bruges...de skal være søde...er spiseklare efter et par dage, men bedre jo længere de står,,,hvis atamon i ,kan de holde ca, et år.... RBC - 2014-09-06 16:14:40 Skal græskarene stå i glasene i en periode før de er spiseklar? anonym - 2013-11-03 15:58:20 Hvad for en græsk skal man bruge lisbeth - 2013-11-03 15:52:47 hmm... lyder lækkert, men forstår ikke helt hvad lage det er de skal koges i. Om det er den lage de har lagt i i et døgn, og sukkerlagen hækdes over eller? Anne-Lise - 2013-09-29 14:09:03 Det er bare syltede græskar, som jeg husker min mor lavede dem. Anne-Lise - årgang 1952 Lisbet Pedersen - 2012-10-11 10:16:09 Skal saltvandet koges og afkøles eller skal det bare være koldt og stå til næste dag? kirsten - 2012-10-10 17:43:45 ovenpå en rigtig god leverpostegmad umh lækkert Per - 2010-11-08 11:50:33 Mener vi har brugt de orange halloweengræskar. Krestina - 2010-11-04 17:11:41 Et helt enkelt spørgsmål: Præcist hvilke græskar skal man bruge til at lave de græskar som er på billedet? Jeg har idag syltet Hokaido Græskar, men de er slet ikke som jeg husker, at jeg har fået græskar før. Men dem på billedet, er som jeg husker dem og de smager fantastisk :) - Så hvilke græskar er der brugt?? anonym - 2009-10-26 09:16:29 Hvor lang tid kan de holde sig? Lisbet - 2009-10-21 12:34:40 Syltede græskar smager absolut himmelsk til en ret med kalkunschnitzler, kogte ris og karrysauce. Skal i gang med at sylte græskar (af egen avl) nu, og vil benytte opskriften her. Tak for den. :-) Ritha - 2009-10-05 19:31:27 Man spiser dem til alt, hvad man vil spise asier, agurker,rødbeder til. Frikadeller flæsk og meget andet. Toni - 2008-11-17 20:19:36 Men hvad spiser man det til? Susanne - 2008-10-17 17:28:34 Det her er bare den bedste opskrift på syltede græskar der findes, børn, unge og seniorerne er vilde med dem, når de bliver serveret |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne