Franskbrød 03
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Lykke & Vibeke Nielsen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Først varmes mælken op, sammen med smørret/margarinen så det smelter og har en temperatur på ca 37 grader C. Udrør gøren heri.
Og put derefter alle de andre ingredienser i og ælt godt sammen. Lade det hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Form 2 franskbrød og lade dem hæve yderligere 15 minutter. Pensles med æg og bages ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 204208 gange,
og udskrevet 5620 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (128 stemmer) |
|
Kommentarer Tommy Steinhausen Sloth - 2017-11-19 13:13:05 Dejlig nem opskrift tilføjede dog 2 æg for luftighed hæver perfekt og bliver dejligt store🤠 Marianne - 2016-05-28 08:36:58 selv om man ikke har æg hjemme, så kan man altid bruge mælk eller kaffe at pensle med, læste nemlig en kommentar længere oppe Elsebeth - 2013-04-02 10:51:51 Skide gode brød, Lykke og Vibeke. Det er dog en del bedre med enzymet, amylase i. Lige et par dråber af det, manifique. Rebecca - 2012-11-29 14:35:06 Rigtig lækre franskbrød!! Bager dem ofte, og de er et hit. - Jeg tilføjer nogle gange valnødder, og det gør dem bestemt ikke dårligere. Smaily - 2012-11-26 18:16:37 Familien er blevet meget glad for hjemmebag. God opskrift anonym - 2012-07-20 14:18:29 mit vil bare ikke hæve :-( anonym - 2012-04-13 11:09:40 Hej! Bor i Berlin og ville bage et franskbrød efter dansk opskrift. Jeg fandt denne ovenstående opskrift og har fulgt opskriften til sidste punktum. Jeg, af en eller anden grund fik to kæmpe store franskbrød ud af opskriften. En skam at jeg ikke kan sende billeder at resultatet som bevis. Hvorfor de blev så store, har jeg ingen ide om. Jeg har givet 10 som karakter, da opskrifte og smage er ganske god. Og nu vil jeg efter min kommentar, forsøge mig igen. Halvdelen vil jeg dog lave rosinboller af. Mvh. Svend Mellhorn Berlin, Berlin Louise - 2012-03-02 11:47:56 Super gode brød!! Beinir Nattestad - 2012-01-08 17:57:51 Har lige bagt efter denne opskrift med et fint resultat. Jeg brugte rapsolie i stedet for smør, og havde fokus på, at temperaturen på mælk+olie var 37 grader Andrea - 2011-10-23 14:38:41 Bager brødet lige nu så er spændt på hvordan det smager, men meget let at lave :) Thorkil - 2011-03-29 18:51:34 Det står nu i ovn men og har stået der i 40 min, men det er helt fladt stadig. håber det vokser hurtigt.. MEN MEN MEN det dufter himmelsk. glæder mig til at smage det.. Jonas - 2010-09-07 16:22:13 Har kun bagt 1 brød og må sige, mit er meget hårdt. :( Ved ikke hvad jeg har gjort galt. Penslet det med æg og holdt mig til opskriften. Kan skyldes min ovn ikke helt gider at virker som jeg vil, har en gammel gas ovn. anonym - 2010-07-16 20:06:32 På ingrediens-listen måtte der gerne stå "æg til pensling" - nogen handler jo ind efter den liste, uden at have læst opskriften igennem. nicodeco - 2010-06-14 18:19:26 udemærket opskrift, brødet smager godt. Det skal dog siges, når brødet bages i form, skal det dog mindst have 45min i ovnen. spis brød til:) Sille - 2010-03-10 07:55:51 De ser lækre ud, skal lave dem om lidt,, dog uden kardemomme! -Syntes det er en fejl at der ikke står æg til pensling på ingredienslisten, det er ikke altid man læser opskriften inden man har købt ind jo! Camilla - 2009-06-16 11:28:16 Fantastisk !!! jeg puttede lidt oliven olie i og bagte det kun i 20 minutter og lod det så i ca 5 timer før jeg skar i det :D Torben j - 2009-04-10 09:23:20 kanon godt brød. kardemomme og waldnødder sætter et godt prik over i´et. Nåede heldigvis at smage et par skiver inden begge brød var væk.:D Thomas - 2009-04-02 14:43:09 Det ser rigtigt fint ud ... Men måske jeg skulle finde en lidt større ovn næste gang !!! De fylder da hele ovnen i bredden .griner. vi glæder os ti at smage det Tak for opskriften Heidi - 2009-03-26 08:26:25 Rigtig god smag. Brugte kun halv mængde kardemomme og kom to håndfulde hakkede waldnødder i. Benjamin - 2009-01-19 15:47:27 Nemt, hurtigt og billigt at lave. Smager super. Skorpen får iøvrigt en rigtig pæn gylden farve hvis man pensler med kaffe istedet for æg (det kan ikke smages). anonym - 2009-01-13 20:25:09 Per - En rigtig god opskrift. Nem og letlæseligt og smager forrygende Kristian - 2009-01-11 22:13:16 Super lækkert franskbrød, jeg var lidt skeptisk da jeg læst der skulle kardemomme i, men det smager super godt. Kristine - 2009-01-11 21:46:57 Rigtig lækre brød - bruger dog kun ½ mængde kardemomme for mildere smag. Opskriften er også fint til franskbrød i form. anonym - 2008-11-30 12:54:34 den er super, prøvede med nutella i fyldet, unger kan altså ikke vente til den er bagt :-) Lars K-K - 2008-11-23 17:22:44 Super opskrift. Det er 1. gang siden skolen jeg har bagt franskbrød, og det gik som en leg. Ungerne er vilde med det. Karen - 2008-11-21 19:35:03 Måske er min ovn anderledes end andres, men mine brød skulle have 40-45 minutter før de ikke var klistrede inden i. Stine - 2008-11-21 18:03:55 Det giver et fint look hvis man som på billedet ridser brødene inden efterhævningen :) louise lundsteen - 2008-10-01 10:54:53 det er en meget god franskbrød men det er mærkeligt at der skal kartemomme i den men den smager godt. kærlig hilsen louise lundsteen fra sdr.bork Per - 2008-09-25 09:43:11 Kardemomme kan udelades. kirsten - 2008-07-16 15:01:13 super brød, rigtigt det holder sig blødt og lækkert flere dage. kan fryser og er lige så lækkert når det igen er tøet op Malene - 2007-10-17 14:54:53 super lækkert franskbrød..første gang man laver det, kan man lave dejen uden kardemomme, også putte kardemomme i halvdelen. de smager super godt begge to... Sandra - 2007-08-29 20:25:44 Virkelig lækre. Kardemommen giver en rigtig god smag. Marianne - 2007-08-03 17:54:30 Smager fantastisk og holder sig blødt og lækkert i flere dage :0) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne