Æble -Figen Chutney

Æble -Figen Chutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Abel

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.Æbler - skrællede og udkernede
250 g.Figner - skåret i både
175 g.Tomater i både evt. fra dåse
100 g.Løg - hakket
100 g.Rosiner - hakkede
2 store fed hvidløg
30 g.Chili - friske stærke fint hakket
15 g.Ingefær - frisk fint hakket
2 dl.Æbleeddike
200 g.Rør sukker
100 g.pinje kerner - ristede
1 spsk.Rapsolie - koldpresset
3 tsk.Kanel
2 tsk.Paprika
1 tsk.Fennikel - frisk knust
1 tsk.Sennepsfrø - frisk knust
1 tsk.Spidskommen - frisk knust
5-6 Stjerneanis
3-4 Kanelstænger
 salt
 peber
 
Opskrift:
Løg, Hvidløg, Ingefær og Chili puttes i den varme olie til løgene er klare, derefter tilsættes resten af ingredienserne, undtagen de ristede pinje kerner. Der koges til det har den ønskede konsistens. ca. 1½ time. Ca. 10 min før chutneyen er færdig tilsættes pinjekernerne.

Tips:

Der bruges selvfølgelig såvidt det er muligt friske danske økologiske råvare, gerne fra egen have. (måske lidt svært i denne ret) VIGTIGT: husk at smage på retten hele vejen igennem forløbet, for at rette til med div. krydderier, dette giver den helt rigtige personlige udgave af chutneyen. Dette gælder for øvrigt ved alt madlavning, hvis du ikke smager på retten bliver den noget sjusk.





karakterer:
Opskriften er vist 12500 gange,
og udskrevet 241 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-08-29 08:14:26
Fantastisk god chutney. Kan man konservere den med atamon eller på anden måde? Jeg har lyst til at lave et stort lager til vinteren, men glassene vil fylde for meget i køleskabet :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Super til indiske retter