Quiche á la mamie Suzette
Oprindelsesland : Frankrig Indsendt af : gennevievre Indsendt : Red : |
|
|
Beklæd en tærteform med den optøede udrullede dej og prik bunden med en gaffel.
Svits bacon gyldent og læg det til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel under omrøring. Tilsæt mælk lidt efter lidt, indtil du har en tyk opbagning, der dog stadig er lind og til at røre i. Måske skal der bruges mere mælk? Lad den koge igennem, så melsmagen forsvinder. Lad den afkøle lidt før det sammenpiskede æg piskes i. Tilsæt bacon, skinke og ost, smag til med salt og peber og hæld blandingen i tærteformen. Drys med lidt rasp. Bages ved 200 g indtil gennembagt og gyldenbrun ca. 30-45 min. Må gerne stå 15-30 min. inden servering. Salat: Mix ingredienserne til vinaigretten og bland den i salaten lige før servering. Tips: I stedet for eller sammen med grøn salat, kan der serveres tomatsalat med finthakket løg og agurk - samme vinaigrette evt. smagt til med lidt sukker, til. Retten er overhovedet ikke fedtfattig, men smager forrygende godt. Salaten er et must, der komplementerer den fedladne tærte. |
|
Opskriften er vist 7058 gange,
og udskrevet 187 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Gennevievre - 2008-04-10 19:07:28 Dette er verdens bedste, (men ikke verdens sundeste!) Quiche Loiraine. En opskrift fra min franske svigermor Suzette. Har aldrig serveret den, uden den har vakt jubel. Men husk nu salaten. Den får det hele til at gå op i en højere enhed. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne