Gulerodsboller med appelsin og abrikos

Gulerodsboller med appelsin og abrikos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lillian

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
250 g.fintrevet gulerod (ca. 4-5 stk alt efter størrelse)
 Saften fra 4 friske appelsiner
50 g.tørrede abrikoser i tern
0.5 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
1 tsk.kardemomme
0.5 tsk.stødt ingefær
0.5 tsk.stødt kanel
500-600 g.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren opløses i appelsinsaften, og revet gulerod og abrikos tilsættes sammen med sukker og salt. Kardemomme, ingefær og kanel blandes med melet og æltes i dejen. Dejen æltes glat og smidig og hæver overdækket i 1 time. Dejen æltes let igennem og formes til 20 boller, der efterhæver overdækket 45 minutter på bageplade. Bollerne bages ved 180 grader i 15-20 minutter. De er færdige, når de lyder hule når man banker dem let på undersiden med en finger.





karakterer:
Opskriften er vist 9280 gange,
og udskrevet 259 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-13 15:00:32
Blev bagt til en fødselsdag, hvilket var en succes. De har en dejlig smag og er luftige.

  -   2008-09-26 00:18:59
Superlækre boller, kan fint bruges både som frokost- og morgenboller. Bliver yderligere lækre med (økologisk) 500 gr hvedemel og 50 - 100 gram durummel.