Jomfruhummer i gele med avocadocreme

Jomfruhummer i gele med avocadocreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jomfruhummer i gele med avocadocreme, billede 4 Jomfruhummer i gele med avocadocreme, billede 1 Jomfruhummer i gele med avocadocreme, billede 2 Jomfruhummer i gele med avocadocreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.jomfruhummerhaler uden skal, rå
2 æg
12 Husblas, blade
7.5 dl.vand
3 bouillonterninger, grøntsags
 
 Avocadocreme:
2 avocadoer
1 revet skalotteløg
1 fedknust hvidløg
3 spsk.citronsaft
1 dl.cremefraiche 18%
 salt
 peber
 
 Pynt:
 Dild, frisk
 
Opskrift:
Jomfruhummerhalerne koges forsigtigt i ca. 2 minutter.
Kog æggene og afkøl dem, skær æggene i skiver.
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter.
Rør bouillonterninger ud i kogende vand så den bliver godt stærk.


Vrid vandet fra husblasen og smelt den i den varme bouillon.

Hæld derefter lidt af denne op i 6 ramkiner 8 cm i diameter, eller kopper i samme størrelse, stilles på køl.
Læg en skive æg (kun de midterste skiver skal bruges) oven på den stivnede gele og hæld lidt bouillon oven på så det lige dækker ægget, stilles på køl.

Fordel nu halerne i kopperne og dæk dem med resten af bouillonen. Stil dem i køleskabet til de er stivnede.


Avocadocreme:
Blend/mos frugtkøddet fra avocadoerne med de andre ingredienser.

Fordel avocadocreme på små tallerkener med hummerhale geleén ovenpå.

Du kan nemmest løsne det fra koppen ved at dyppe den i varmt vand et øjeblik.

Pynt med dild.





karakterer:
Opskriften er vist 26547 gange,
og udskrevet 657 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.1    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-23 15:03:30
Det er muligvis en ide selv at fange hummerene.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har aldrig set dem kogt og pillet i handel ved fiskefartøjer