Blomkålsgratin med skinkestrimler
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Indsendt af : Bakke Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær blomkålen i buketter og damp dem i letsaltet vand under låg i 5 minutter.
Bag smør og mel sammen i en gryde, spæd med blomkålsvandet, der er blandet med mælken, og lad det koge godt igennem. Smag til med salt og peber. Læg de afdryppede blomkålbuketter i et ovnfast fad med stilkene op. Fordel skinkestrimlerne imellem og hæld saucen over. Drys raspen på toppen. Stil retten i ovnen på næstnederste rille ved 225 grader C. alm. ovn. Lad retten stå, til overfladen er gylden, ca 15 minutter. Server retten sammen med nykogte hvide kartofler og lidt sprøde salatblade. Tips: Der kan evt. tilsættes lidt fløde istedet for ren mælk. |
|
Opskriften er vist 88803 gange,
og udskrevet 2548 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.1 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Sanne - 2015-09-21 18:34:41 Den har ikke noget med gratin at gøre jeg glemte at se andre opskrifter skulle lige finde en hurtig ret og så er det noget hø. Lilian - 2014-03-07 17:55:15 Tror at æggene er blevet væk i opskriften ;) Det er jo en opbagt mælkesovs, så efter min mening, mere stuvet blomkål end gratin :) Men smagen var go!!! lisbeth - 2010-09-30 12:43:50 Skal der slet ingen æg i ?? Synes den er lidt tung !! anonym - 2010-04-05 15:08:05 Hvor i alverden er de piskede hvider? De hører da til i gratiner! Per - 2009-09-20 15:30:46 God, men ikke det jeg forbinder med blomkålsgratin. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne