Lun mandelkage med kanelcreme

Lun mandelkage med kanelcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lun mandelkage med kanelcreme, billede 4 Lun mandelkage med kanelcreme, billede 1 Lun mandelkage med kanelcreme, billede 2 Lun mandelkage med kanelcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.mandelmasse
1 æg
1 spsk.flydende honning
1 dl.piskefløde
20 g.smuttede mandler
 smør til formen
 
 Kanelcreme:
2 dl.piskefløde
 kanel og flormelis efter smag
 
 
 
Opskrift:
Mandelmassen røres med det Letpiskede æg – med lidt forsigtighed kan det gøres i en blender.
Honning og letpisket fløde røres i og til sidst vendes mandlerne i dejen.

Kommes i en velsmurt springform ca. 21 cm. i diameter og bages ved 160 grader i ca. 20 min.
Man kan jo prøve om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i – der må ikke hænge dej ved.

Kagen bør serveres varm eller lunken – gerne pyntet med flormelis der sigtes over.

Til kagen serveres også:

Kanelcreme: Fløden piskes til let skum. Kanel og flormelis piskes gradvist i efter smag.

Tips:

Server kannelurernen kuglet op til den lune kage.
Som et smukt supplement kan man servere en frisk figen til hver, skåret ud i kvarte.





karakterer:
Opskriften er vist 30479 gange,
og udskrevet 278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu