Syltede rødbeder
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Indsendt af : Sisse Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kommes i vand, og vaskes og skurres grundigt.
kommes i vand tilsat lidt salt (1 tsk fuld). Koges ca. 1 time. Hæld vandet fra. Koldt vand løber på, skrællen gnides af, husk handsker. Skæres i tynde skiver. Eddike og sukker i kog. Rødbedeskiverne i. i kog igen. Skyl glas i Atamon. Hæld det på glas. Luk låget trods varme. Stilles først i køleskabet når de åbnes. Rødbederne kan spises så snart de er blevet kolde. Tips: Husk at tage handsker på. Det kan svine |
|
Opskriften er vist 1060039 gange,
og udskrevet 10202 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (431 stemmer) |
|
Kommentarer annette - 2024-11-05 17:06:10 jeg kommer vaniljestang i, mens det koger smager til med mere sukker. tak for en enkelt opskrift. Pernille - 2023-09-30 10:17:57 Hvordan skal glasset behandles før der kommer rødbeder i? Skal det skoldes? anonym - 2023-08-24 16:31:54 Suppleres med lidt revet peberrod og en kvist timian og et par laurbærblade så har man fantastiske rødbeder bonne.annelise - 2022-12-28 11:49:21 Kan man anvende lagen igen? Susanne - 2022-12-03 11:39:56 Dejlig nem opskrift😋 Britt Ravnkilde Petersen - 2022-09-11 13:24:17 Rigti gode og nem opskrift 😊 Kenneth - 2022-08-18 18:02:36 Skal de stå i køleskab ? Britta Hansen - 2022-06-22 22:00:30 De bedste rødbeder der findes. anonym - 2021-10-20 14:30:51 Hej. Jeg har prøvet at fryse rødbede skiverne og vil så tage dem op og sylte dem. Men... skal de være frosne eller optøet inden de kommer på glas. Er det en fordel at lige koge dem i Lagen først? Zidan - 2021-10-14 17:56:49 En rigtig fin basisopskrift, der giver mulighed for selv at eksperimenterer med smagene (jeg tilsatte fx laurbergblade og timian). Mine kogte en time og så var de møre (men de var indrømmelsesvist heller ikke så store). Nu glæder jeg mig til at smage:-) Tak for opskriften:-) Anja - 2021-09-25 10:55:06 Min familie elsker denne opskrift. Jeg spiser ikke selv rødbeder, men sylter gerne til flere i familien. Dejlig simpel opskrift, som får topkarakterer herfra Linda - 2021-09-03 10:20:37 Hvor længe skal rødbederne koge i sukker og eddike? Anni Høj Olsen - 2021-08-21 11:41:26 Nu har mine nyindkøbte rødbeder kogt i en 1 time som i skriver i vejledningen, de er overhoved ikke møre, er sikker på de skal gave 1 time mere Preben Damgaard - 2021-03-17 12:35:55 4 kg i 8 L gryde.1 kg sukker og.1 liter eddike. Rigtig gode. Børnebørnene elsker dem! anonym - 2021-02-07 08:54:29 Skær begge ender af rødbederne inden de puttes i gryden, så er det nemmere at smutte skrællen af, når de er kogt, og ind under den kolde hane anonym - 2021-01-21 20:31:21 Har brugt denne opskrift masser a gange den er lige til og rødbederne bliver super gode.😁👍🏻 Bjarne Nielsen - 2021-01-21 16:57:59 Dejligt med en enkel opskrift uden mystiske krydderier a la stjerneanis osv. Rita - 2021-01-16 13:13:05 Kanon nemt, koger dem 2 timer Poul Thomsen - 2020-11-14 12:52:49 Super fed smag Annie - 2020-10-21 12:38:28 Når rødbederne er kogt og skåret i skiver putter jeg dem i fryseposer i passende mængde så kan man bare tage en pose op af fryseren og koge lage til den så behøver man ikke være bange for om de kan holde sig anonym - 2020-10-06 08:58:00 Jeg tilsætter dild skærme Sigríđur Ingibjörg Stolarczyk - 2020-08-24 01:39:52 Uspiselig alt for sure Inge - 2019-12-08 13:38:47 Jeg lægger lidt hel pebberrod i lagen i glasset , så holder de sig bedre. Ole - 2019-11-19 09:52:49 Jeg bruger brun økologisk rørsukker. Det er sundere og smager bedre. I kogelagen kommer jeg også nelliker, lidt stjerneanis, skivede stykker ingefær, en halv stang kanel og peberkorn. Når rødbederne er på glas lægger jeg en hel chili og en halv stang kanel ved og hælder lagen over. Lidt afhængig af hvor syrlig jeg synes lagen er, så kommer jeg en spiseskefuld honning over rødbeder, før jeg hælder lagen over. Ann-Britt Jensen - 2019-08-03 19:44:19 Jeg plejer at komme en chilli i hvert glas, kan godt lide, at der er "bid" i. Spar lidt på sukkeret. Martin - 2018-12-23 14:34:44 Jeg har en lage opskrift som er lidt bedre, den kan bruges til alle slags syltninger. 250 g. Sukker, 3 dl. eddike. 2 dl. Vand, det hele koges sammen. Den er ikke nær så skarp i smagen som ren eddike uden sukker i. Hele - 2018-10-27 17:29:34 Der skal mere sukker i Lilian Jessen - 2018-10-16 15:56:09 kan man fryse rødbederne - og i så fald, hvordan og hvor længe Per - 2018-09-07 18:33:51 Vil anbefale,at bruge 25% mere sukker i lagen..... Anna Lise - 2018-09-04 09:21:42 Jeg bruger lidt mere sukker koger ikke skiver igen bare skær dem ud og på glas og lagen over kathej134 - 2018-07-21 10:34:50 Jeg nyder vær gang, jeg henter Opskrifter hos jer. Og kan forstørrer det op . Da jeg er en ældre dame på 78. år og ser dårligt. Så jeg printer Opskrifterne ud, og giver dem videre i vores dejlige Hæk klub. Her i Herlevhuse. Tusind Tak. Julie - 2017-11-05 15:00:46 Hvor længe holder de på glasset? Tove skøtt - 2017-11-02 17:15:12 Det er som min mor lave det det er bare guf. Jane - 2017-09-24 20:35:09 Du kan bruge det brune eddike, det bruger jeg, Jane - 2017-09-24 20:33:05 De skal kun lige koge op igen og så på glas. Lillian - 2017-09-16 19:35:26 Hvor lang tid skal de koge i eddiken ? Tina Nielsen - 2017-09-08 17:15:05 Eddike er det, det almindelig brune 😃 anonym - 2017-03-30 08:39:23 Alt for sur Bente Gine Frisch Tønsberg - 2016-12-17 05:58:44 Jeg valgte at skifte det hvide sukker ud med 100g palmesukker. Smager dejligt:) Janne - 2016-12-03 20:23:11 Gør det med åbent vindue eller under stærk emhætte og med lukket låg på gryden! Jeg kom lige til at indånde eddike-dampen, og det har mine lunger ikke haft godt af!! John - 2016-11-07 13:41:16 Nelliker, peberrod og laurbærblade er et must! :-) Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne