Kartoffelgratin, familiens favorit
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt af : Maria Ladegaard Indsendt : Red : |
|
|
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Lig et lag kartofler i en smurt bradepande.
Pres ca et fed hvidløg og fordel det på kartoflerne.
Læg et nyt lag kartofler og drys paprika, salt og lidt peber. Læg endnu et lag kartofler og hvidløg og fortsæt sådan indtil der ikke er fler kartofler eller bradepanden er fyldt (max 3/4).
Slut af med at lag paprika. Hæld fløde på efter smag og derefter mælk til det næsten dækker kartoflerne.
Drys et tyndt lag rasp på og et par små smårklatter.
Bag gratinnen i ovnen på 200 C i ca 50 minutter eller til kartoflerne er møre.
Begynder gratinnen er blive mørkebrun før kartoflerne er møre, ligges et lag sølvpapir over til retten er færdig.
Tips: Smager fantastisk til de fleste typer kød. Specielt til hverdag med en god frikadelle eller hakkebøf. |
|
Opskriften er vist 19035 gange,
og udskrevet 415 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Rebecxa - 2015-01-09 19:52:09 Hvilken paprika er der blevet brugt? Stærk eller sød? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne