Kartoffelgratin, familiens favorit

Kartoffelgratin, familiens favorit, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Maria Ladegaard

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
8 store kartofler
3-4 dl.piskefløde
 mælk
3 fedhvidløg
 paprika
 salt
 peber
 lidtrasp
 smør
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Lig et lag kartofler i en smurt bradepande. Pres ca et fed hvidløg og fordel det på kartoflerne. Læg et nyt lag kartofler og drys paprika, salt og lidt peber. Læg endnu et lag kartofler og hvidløg og fortsæt sådan indtil der ikke er fler kartofler eller bradepanden er fyldt (max 3/4). Slut af med at lag paprika. Hæld fløde på efter smag og derefter mælk til det næsten dækker kartoflerne. Drys et tyndt lag rasp på og et par små smårklatter. Bag gratinnen i ovnen på 200 C i ca 50 minutter eller til kartoflerne er møre. Begynder gratinnen er blive mørkebrun før kartoflerne er møre, ligges et lag sølvpapir over til retten er færdig.

Tips:

Smager fantastisk til de fleste typer kød. Specielt til hverdag med en god frikadelle eller hakkebøf.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kartoffelgratin

karakterer:
Opskriften er vist 19035 gange,
og udskrevet 415 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-01-09 19:52:09
Hvilken paprika er der blevet brugt? Stærk eller sød?