Bakewell Pudding (Tærte)

Bakewell Pudding (Tærte), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Shortcrust Dej
2 kophvedemel
4 niveau spsk. svinefedt
4 niveau spsk. smør eller margarine
 salt
 koldt vand
 
 hindbær eller jordbær marmelade
0.25 cupsmør
4 spsk.sukker
3 æg æggeblommer
1 æg hvidt
 mandel essens
2 spsk.hakket mandler
 
Opskrift:
Shortcrust Dej
Sigte mel og salt i en stor skål. Tilføje svinefedt og smør og hak den groft med en kniv. Med afkølede fingerspidser, æltes fedtet ind i melet til blandingen ligner brødkrummer. Tilføje 2 spiseske koldt vand og brug en kniv til at blande dejen let. Tilføje lidt mere vand om nødvendigt men pas på ikke at tilføje alt for meget. Dejen burde ikke være klistret. Blidt samles dejen til en bold med hånden. Lad dejen hvile et par timer i køleskab før brug.


Rul dejen ud. Smør en 8 1/2 tommers sandwich form og beklæd den med dej. Smør et tynd lag marmelade over dejen.

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt mandel essens og æggeblommer og hvider et ad gangen, pisk i godt. Tilsæt hakket mandler og bred massen ud over marmeladen.

Bages i cirka 50 minutter ved 180 grader C.

Serveres varm med cremesovs eller kold.





karakterer:
Opskriften er vist 14145 gange,
og udskrevet 183 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-31 20:47:06
Til Per: Undrer også mig - har anden opskrift på Bakewell Tærte, og den bages da i tærteform!

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har oversat opskriften fra engelsk, men jeg undre mig over at der bruges sandwichform/brødform og ikke tærteform ?