Nøddemazarinkage

Nøddemazarinkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kasper

Indsendt :      Red :
Nøddemazarinkage, billede 4 Nøddemazarinkage, billede 1 Nøddemazarinkage, billede 2 Nøddemazarinkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Mørdej:
140 g.fintmalet speltmel (hvede kan bruges men spelt er bedre)
45 g.sukker
0.5 æg
100 g.smør
 
 Fyld:
100 g.mandler
1.5 æg
65 g.sukker
90 g.Nougat, blød
80 g.smør
 
Opskrift:
Mørdej:
Det bløde smør røres med sukker. Bland mel i og vend ægget hurtigt i. Sættes koldt mindst en time.

Fyld:
Smut mandlerne og hak dem. Skal ikke finmales. Smelt smørret og lad afkøle. Pisk æg og sukker luftigt, bland afkølet smør og mandler forsigtigt i.

Bages midt i ovnen ved 175 grader C i 35-40 minutter eller ved 165 grader C i varmluftsovn.

Toppings:
Nougat skæres i skiver og lægges på den varme kage. Når den er smeltet fordeles den forsigtigt på kagen og dernæst roteres kagen, så overfladen bliver jævn og blank. Pyntes med mandler.





karakterer:
Opskriften er vist 30065 gange,
og udskrevet 446 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu