Jordskokkesuppe med ristet bacon
Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker Indsendt af : daytiger Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Opskrift påjordskokkesuppe med kartofler og bacon Saml familien omkring middagsbordet og server en omgang jordskokkesuppe med bacon og kartofler, så I rigtigt kan få varmen, mens efterårsvinden suser udendørs. For at opnå en cremet jordskokkesuppe kan du blende den med en stavblender. Hvis du derimod er til en suppe med bid i, kan du undlade at blende den.Du kan både servere jordskokkesuppe som forret eller hovedret. Vælger du at servere den som hovedret, kan det være en god idé at supplere med et lækkert flute. Skal aftensmaden være hurtig, er jordskokkesuppe et glimrende bud på en sund og velsmagende ret. Undrer du dig over, hvorfor der er kartoffel i jordskokkesuppen? Kartofler fungerer som en glimrende jævner og gør suppen mere cremet. Hvad er jordskokker?Jordskokker hører under kategorien rodfrugter, og har udseende som små, brune knolde med en grov overflade. Når du skræller en jordskokke, vil du opleve en hvid midte, som har en sødlig og nøddeagtig smag. Rodfrugten har en lang sæson, som løber helt fra september til april. Du har derfor rig mulighed for at lave den bedste jordskokkesuppe med helt friske rodfrugter. De små knolde er rige på kostfibre og indeholder både B9-vitamin, chrom og kalium, hvilket gør det oplagt at bruge dem i enhver jordskokkesuppe opskrift.FAQHvilken vin passer til jordskokkesuppe?Hvidvin passer godt til jordskokkesuppe. F.eks. er Chardonnay en god drue til retten.Hvad drikker man til jordskokkesuppe?Det er oplagt at drikke hvidvin til jordskokkesuppe. Prøv f.eks. Chardonnay eller Riesling.Kan jordskokkesuppe fryses?Ja, du kan sagtens fryse jordskokkesuppe. Så lav gerne en ekstra stor portion, så du har til en nem omgang aftensmad på en travl hverdag. |
Opskriften er vist 2136882 gange,
og udskrevet 70299 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (1076 stemmer) |
|
Kommentarer Linda i Canada - 2022-10-06 19:19:24 Virkelig lækker suppe. Jeg beklager at jeg skriver resten på engelsk. I froze some of this soup without the cream. Comments here said to add the cream after defrosting the soup. I used crème fraiche instead of whipping cream. That worked really well. The defrosted soup looked very strange, but with heating and a lot of whisking, it was perfect. It had been in the freezer for seven months. Karina - 2022-04-24 15:41:24 Synes ikke 20 min var nok til at kartofler og jordskokker blev møre. Skulle måske have skåret i mindre stykker 🤔 Jytte - 2022-01-13 16:44:09 Skøøøn suppe, men jeg koger 2 skiveskårne porrer, 2-3 fed hvidløg med. Hvis jeg skal bruge den som hovedret, kommer jeg til sidst 3 kogte/stegte kyllingebryster i mundrette stykke i og serverer med lækker flutes. Det smager helt fantastisk anonym - 2021-12-16 07:06:42 Skøn suppe. Smager fantastisk og er hurtig og nem at lave Peter jensen - 2021-10-18 19:33:22 Super god, bliver tynd hvis man bruger al væden, skal lidt chili i Arne Niebuhr - 2021-03-04 11:10:02 Virkelig god suppe. Laver den ofte. Inge - 2020-11-21 22:28:53 Den er god, men ville tilsætte noget mere boullion da suppen ikke smager af så meget ellers helt tilfreds anonym - 2020-09-25 10:06:21 DEN var delme god MVH TP Hipse - 2020-05-17 13:45:26 Nem og meget lækker suppe. Jeg har lavet den flere gange. Sidste gang brugte jeg sød kartoffel, hvilket jeg synes, gjorde den endnu mere lækker. Grethe Andersen - 2019-03-30 10:49:14 Meget nem og lækker suppe der kan laves til små og store selskaber dagen før. Fin anvendelse af egne jordskokker fra haven. Hvis man skrubber de nyopgravede jordskokker godt, kan man roligt undlade at skrælle dem. Når det hele blendes, ser man bare bittesmå lysebrune pletter i den lyse suppe. Lidt fintskårne skrællede rå jordskokker passer fint som pynt sammen med bacontern. Sys - 2018-11-17 09:15:18 Supplér med 8-10 fed grovhakkede hvidløg og hold dig til de 6 dl hønsebouillon og du får et encellent resultat. 5 flotte kokkehuer her fra ... Mona - 2018-02-25 14:27:17 Hvis man gerne vil have suppen lidt mere tyk i det så nøjes med de 6 dl hønsebolion. Henny - 2018-02-24 11:05:30 Min topping består af ristet bacontern solsikkefrø. Græskarkerner. Soltørrer tomater i olie citronskal og saft. I kan tro der smager og knaser prøv----- Camilla - 2017-11-15 17:32:33 Rigtig lækker suppe, nem at lave. Sussie - 2017-05-29 17:55:18 Også helt fantastisk med røget kål pølse skåret i tern istedet for becon Sussie - 2017-05-29 17:53:48 Jeg anvender kaffefløde i stedet for piskefløde, smager dejligt anonym - 2017-01-07 18:41:58 Super lækker suppe. Jeg serverede med ristede krydrede græskar kerner i stedet for bacon, men det blev den ikke dårligere af. irene - 2017-01-07 09:55:15 dejlig nemt opskrift. skønt smag.. Mette - 2016-07-04 22:36:53 Vildt lækker opskrift :) Det kan anbefales at riste noget parmaskinke i ovnen og smuldre udover suppen ved servering, sammen med nogle rugbrødscroutoner. Det smager fantastisk. Gitte - 2016-04-19 19:08:51 Hvorfor bedst hvis man bruger økologiske ingredienser ? Sonja - 2016-04-06 23:17:20 Veldig god oppskrift! Best hvis man bruker økologiske ingredienser. Tina Schøne - 2016-02-02 08:38:19 Kan jordskokker suppen laves dagen før ? anonym - 2016-01-22 11:38:46 kan man undlade citronsaft? Helle g hansen - 2015-12-05 17:30:29 Også lækkert at lave tynde skiver jordskokke og friturestege og bruge ovenpå i stedet eller sammen med bacon 👍🏻 Per - 2015-11-06 16:54:54 Vi har sløjfet de mange grå bjælker med printerfunktionerne, og har samlet dem i en knap som åbner en popup med udskriftsmulighederne. Printerikonet finder du til venstre for deleknapperne, lige over ingredienserne. fam.hou - 2015-11-02 16:57:15 Hvorfor kan man ikke bare printe jeres opskrifter ud? Har prøvet med jordskokkesuppe. hilsen Jannie Betina - 2015-10-29 11:21:35 Hvis man vil fryse det ned, er det så bedst at vente med at putte piskefløde i til det har været i fryseren Nikolai - 2015-10-12 19:31:20 Har lige lavet den - hold nu op den er god Kan varmt anbefale den 😀👌 anonym - 2014-12-26 11:24:41 Jeg vil gerne lave denne supper til forret til nytår. Nogen der ved om denne opskrift er laver til forret eller hovedret ? Håber der er nogen der kan hjælpe mig :) Knus Kræsenpinden - 2014-09-21 17:16:18 Jeg intet mindre end elsker denne suppe, ligeså gør de gæster jeg har serveret den for :-) Jeg tilføjer lidt cayennepeber, og serverer den med varmt ciabattabrød, haps! :-) Susanne 40 - 2014-04-06 11:49:53 Super lækker suppe! Jannie - 2014-03-23 12:56:19 Nogen der ved om suppen kan fryses? MG - 2014-02-02 08:54:07 Der står at suppen nemt kan fryses tidligere i kommentarerne. Jannie - 2014-01-27 10:14:41 Nogen der ved om suppen kan fryses? Jannie - 2014-01-26 19:51:54 Nogen der ved om suppen kan fryses? Jannie - 2014-01-26 09:00:57 Nogen der ved om suppen kan fryses? Helle F. - 2014-01-19 20:26:31 Fantastisk suppe. Hele familien incl teenager er vild med den. Har prøvet at skifte hønsebouillon ud med grønsagsbouillon og fløden ud med en dåse kokosmælk. Det smager også godt,er sundere og kan spises af veganere . Nils Ole - 2013-12-30 19:21:08 Det er en dejlig suppe. Istedet for bacon serverer vi suppen på ristede kammuslinger - 2-3 per person. Og når man då bruger grønsagsboullion kan man servere den for ikke-kød spisere. Laver den her i aften, så den kan stå 24 ti er inden den bliver forret til nytårs menuen. Stine - 2013-10-28 18:30:40 Jeg elsker denne suppe! Jeg har lavet den masser af gange, og det er nu blevet et hit herhjemne at servere hvidløgsmarinerede, stegte tigerrejer til... Det kan varmt anbefales. :-) anonym - 2013-04-22 12:42:24 Super god suppe, jeg synes dog at suppe bliver ekstra god med citronsaft! Jeg synes dog at suppen bliver for fed ved at putte 2,5 dl fløde, så jeg spare lift med fløden :-) Men virkelig god opskrift, elsker den! Ulrik - 2013-02-28 18:33:25 Super lækkert! Jeg synes godt den må få lidt ekstra citron og muskat. Og så kan pancetta anbefales i stedet for bacon! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne