Suppe på gule ærter
Hovedingrediens : Bælgplanter - Gule ærter Oprindelsesland : Frankrig Indsendt af : gennevievre Indsendt : Red : |
|
|
Svits bacon i en gryde. Tilsæt tern af løg gulerødder og bladselleri og lad det simre lidt. Tilsæt gule ærter bouillon og laurbærblade. Bring det i kog læg låg på. Lad det koge ved svag varme i 50-60 min.
Blend suppen i blender eller med stavblender. Smag til med salt og peber. Croutoner: Skær brødet i tern og svits i smør/olie og lidt paprika ved svag varme indtil terningerne er gyldne og sprøde. Serveres til den varme suppe. Tips: Suppen smager superb og kan sagtens bruges til hovedret da den er meget mættende. Til hovedret beregnes dobbelt portion. |
|
Opskriften er vist 25777 gange,
og udskrevet 349 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Adam - 2011-12-25 22:11:52 Jeg savner de gule ærte Gennevievre - 2005-01-01 01:01:01 Opskriften er fra min franske svigermor, som altid bruger grønne flækærter, kun 2 skiver bacon og vand istedet for bouillon. Min opskrift er lidt "fordansket", fordi jeg har hang til det mere kraftigt smagende. Dog er det altid en stor fornøjelse, at få min svigermors grønne suppe, serveret, når jeg er i Frankrig. Det er fransk landkøkken i al beskedenhed. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne