Matambre (fyldt okseroulade)

Matambre (fyldt okseroulade), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Oprindelsesland : Argentina

ArgentinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 oksebryst ca. 1 kg. Pr stk.
1.25 dl.Mørk vinaigre
1 tsk.finthakket hvidløg
1 tsk.tørret timian
 
 Fyld:
250 g.frisk spinat
8 gulerødder
4 æg
1 stort løg
0.5 dl.Finthakket persille
1 tsk.smuldret pequin chilipeber eller tørret hontaka chilipeber
1 spsk.Groft salt
 
7.5 dl.bouillon
3-7 dl.Vand
 
Opskrift:
Få slagteren til at flække kødstykkerne, så de hænger sammen i den ene side. Fjern sener og evt. fedt og bank kødet ud. Læg det ene stykke i en bradepande med den opskårne side opad. Hæld halvdelen af vinaigren på og strø timian og hvidløg over. Anbring det andet kødstykke ovenpå og hæld resten af vinaigren på. Drys igen timian og hvidløg på. Dæk bradepanden med et stykke folie og lad kødet trække i marinaden i 6 timer i køkkentemperatur eller natten over i køleskabet min 12 timer).

Læg kødstykkerne i forlængelse af hinanden og anbring spinatblade og de kogte gulerødder, der er flækket på langs på kødet. Læg kvarte hårdkogte æg imellem og til sidst løgringe på. Strø persille, chilipeber og salt over.

Rul kødet sammen og bind rouladen sammen med bomuldsgarn eller hold den sammen med kødpinde.

Læg rouladen i en gryde eller et ovnfast fad og hæld bouillonen ved. Tilsæt mere bouillon eller vand hvis de ¾ liter ikke når en tredjedel op på kødet. Læg låg på og kog rouladen ved 170 grader C mindst 1 time, til kødet er mørt.

Lad kødet trække på et skærebræt ca. 10 minutter inden det skæres.





karakterer:
Opskriften er vist 16370 gange,
og udskrevet 310 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-06 15:53:02
matambre er altså ikke oksebryst, men slaget, som man så griller. det er ret så vanskeligt, men regnes for noget af det ypperste på grillen i argentina...