Fedtfattige koldhævede boller
Hovedingrediens : Mel - Durummel Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Italien Indsendt af : Tilde Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt olie og salt. Rør mel i indtil dejen har en grødet konsistens. Kom film over og stil dejen i køleskabet natten over.
Sæt med ske bollerne på plade.
Bages ved 220 grader C. alm. ovn i 30 min.
|
|
Opskriften er vist 81062 gange,
og udskrevet 1902 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (42 stemmer) |
|
Kommentarer Kenneth - 2012-11-11 19:57:48 God grundopskrift på koldhævede boller, kombinerede med havregryn, ruggryn og græskarkerne med godt resultat. Brugte 20 g gær da jeg synes 10 g var i underkanten i forhold til andre opskrifter med koldhævning. De hævede dog ikke ret meget - næste gang vil jeg prøve at komme salt i melet i stedet for i vand/gær blandingen for at se om det gør en forskel. Anja - 2012-05-08 19:19:55 Kan det virkelig passe at der ikke er mere end 120 kalorier pr. 100 gram? For det lyder af meget lidt for hvidt brød. rbergst - 2012-01-12 19:13:44 Så er dejen rørt, men bliver i tvivl om det er 220grader på varmluft eller almindelig ovn? Stine - 2010-04-23 09:16:59 De er super lækre og så nemme at lave. Man kan også bruge havregryn i stedet for hvedemel. Brug også en masse kerner eller nødder, så er de endnu sundere og mætter mere :) Anne-Sofie - 2009-11-27 23:30:51 Rigtig gode boller. Vil klart anbefale dem! Jeg plejer at drysse dem med havregryn. maibritt - 2008-10-13 15:57:52 de er super gode, vi laver dem flere gange om ugen. prøv dem med hele græskar kerner og squash eller gulerod det er mums:-) Tilde - 2007-03-15 21:33:55 Så er hævetid på 24 timer afprøvet -med succes! Resultatet er helt ud lige så godt, kan i øvrigt anbefale at vælte bollerne rundt i sesam, birkes eller solsikkekerner eller, til madbrug, drysse med havsalt og rosmarin. Der er mange muligheder med disse lette boller, dog vil jeg sige, at man kun skal regne med 15 stykker hvis det ikke skal være dukkeboller... Tilde - 2007-03-14 20:36:33 Hvis man putter lidt mere gær i kan man faktisk nøjes med at hæve dem i tre timer i køleskab, resultatet er lige så godt! Jeg kunne forestille mig at de kan hæve i op til et døgn hvis man putter lidt mindre gær i, men det vil jeg forsøge og skrive ind om resultatet. Alle de gange jeg har lavet dem har der aldrig været problemer med at få dem til at hæve, tværtimod, dejen hæver ofte ud over skålen... Man skal ikke ælte, nærmere røre da det er en ret tynd dej... Monica - 2007-03-10 07:44:32 Hvor er den bare nem og lækker denne opskrift. Tina - 2007-02-24 21:50:03 Hvor længe skal den ca. være i køleskab? -Og skal man slet ikke ælte. :o/ Anna og Johan - 2007-01-29 17:46:22 Det var nogle gode boller, men dejen hævede ikke så godt. Vi giver derfor et stort 9-tal! Tilde - 2005-01-01 01:01:01 Jeg fandt denne opskrift på koldhævede boller i Urban for lang tid siden, og har haft meget glæde af den siden. Det er en nem opskrift og resultatet er de lækreste (og endda uhyre fedtfattige!) boller med en dejlig sej krumme. God appetit! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne