Karamelpærer

Karamelpærer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hosta

Indsendt :     

Ingredienser:
4 store faste pærer
100 g.sukker
2 spsk.vand
50 g.mandler
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Skræl pærerne og skrab stilkene rene. Smelt sukkeret i en lille dyb pande og rør vandet i. Rør, til det er jævnt, og læg pærerne i, vend og drej dem, så der kommer karamel på alle sider. Dæmp varmen mest muligt og lad pærerne stå i karamellen i 5 - 8 minutter. Tag dem op med hulske og lad dem dryppe af. Drys dem med de revne eller finthakkede mandler, inden karamellaget er helt stivnet. Pisk fløden stiv og bred den ud i en halvdyb skål. stil pærerne heri ved serveringen.

Tips:

Tips: Farv eventuelt flødeskummet lysegrønt med frugtfarve og drys med kokosmel.





karakterer:
Opskriften er vist 8022 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-19 13:31:23
Man kan også udskifte vandet i karamellen m. smør ( ligesom man også gør til brun kartofler til jul ;) ) og istedet for grøn farvfestof og kokoks til flødeskummen - kan man afkøle sin karamel tilpas til at den kan vendes I flødeskummen ( *spises også til vanillerand ;) ):D