Bagels 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Amerika Indsendt af : Cecilie Indsendt : Red : |
|
|
Gæren smuldres i en skål og røres ud i vandet. Tilsæt olie, salt og æg, og ælt så meget mel i, at dejen bliver smidig. Dæk skålen med et klæde eller film, og lad dejen hæve i 30min. på et lunt sted. Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i 16 stk, og tril dem til ca. 20 cm lange pølser, som er lidt tyndere i begge ender. Fugt den ene ende med lidt vand, og sæt pølsrene sammen til ringe. Klem enderne godt sammen. Lad vandet med salt koge op i en stor gryde. Læg et par ringe i ad gangen, og kog dem i ca 1-2 min. Tag dem op (evt med en hulske), og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tænd ovnen på 220 grader. læg de forkogte ringe på en smurt bageplade eller bagepapir. De pensles med æg, drysses med pynt efter eget valg og bages midt i ovnen i ca 15 min. Lad dem køle af på en bagerist.
|
|
Opskriften er vist 25415 gange,
og udskrevet 1036 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (32 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-10-26 12:54:17 Bagels er ikke fra USA de blev opfundet 1610 i byen Krakow i det sydlige Polen. Natasha - 2013-07-29 15:22:19 Hvor meget vand skal der i gryden? nanotech - 2011-08-03 23:49:23 Synes de smager supergodt, og det er sjovt at lave dem. Nina - 2009-11-23 09:10:10 Super nemme at lave, og smager fantastisk. man kan ogsaa bruge 1 brev toergaer i stedet for frisk gaer. Det var noedvendigt for mig efter som jeg bor i England, hvor frisk gaer ikke er saa nemt at finde. esther - 2008-01-15 17:40:30 wow.. det er jo magi at koge dem! de vokser! Else - 2007-06-05 12:38:08 Det er nemmere at forme dem til boller og forme hul med tommelfinger.. Matte - 2007-03-16 13:48:12 Smager virkelig lækkert. Er nemme at lave...bliver dog hurtigt til en bolle i stedet under bagning. Men smager rigtig dejligt. Kirsten - 2005-01-01 01:01:01 man kan evt. pute lidt farin i eller sirup. Så smager de af mere. Misha - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode og lette at lave. tina - 2005-01-01 01:01:01 super gode og lette at lave. Smager som hos den lokale bagel mand.. tak for opskriften.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne