Moderne æggekage

Moderne æggekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Margit

Indsendt :      Red :
Moderne æggekage, billede 4 Moderne æggekage, billede 1 Moderne æggekage, billede 2 Moderne æggekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 skiver Toastbrød, fint 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
   
Opskrift:
Pisk mælk, æg, kartoffelmel og salt og peber sammen.

Steg baconen og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Hæld æggemasse på baconen og scramble det( rod rundt i det ). Samtidig ristes toastbrødet.

2 stk. brød lægges på hver tallerken, æggemassen deles mellem. Anret nu med rigelig tomat, rødløg, purløg og bacon.

Tips:

Det giver en rigtig go smag at hælde et par dråber soya over æggemaden.





karakterer:
Opskriften er vist 110818 gange,
og udskrevet 927 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5881 (1400 kcal)
KJ pr. Pers. 2940 (700 kcal)
Vægt ialt 973 gram
Vægt pr. Pers. 486 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 604 KJ (143 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-02-23 15:44:53
Der står i opskriften hæld æggemassen på baconen, det skulle da vist være på panden. Hilsen Ria.

  -   2016-02-20 04:26:18
Scrambled eggs med toastbrød og bacon eksisterede i forvejen, og er noget ganske andet end æggekage. Hvorvidt du tilføjer kartoffelmel eller ej.

  -   2014-10-21 14:49:58
Uhmmm... ristet toastbrød med røræg.... :)

  -   2012-03-05 11:14:17
Et par foldede skiver Hamburgerryg eller kogt røget skinke under kunne være et pift. Ellers super lækkert herfra :)

  -   2008-05-07 11:49:55
Står jo også moderne æggekage - så det skal nok forståes som om det ikke er en traditionel æggekage. Jeg synes, det er godt.

  -   2007-01-23 10:31:53
Æggekage? Det er vel i virkeligheden scrambleeggs, der er tale om her. I daglig tale kaldt skrammelæg