Sødt svenskt brød Glutenfri

Sødt svenskt brød Glutenfri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Jyttemel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.mælk
5 dl.vand
50 g.gær
50 g.hakkede mandler
100 g.hele solsikkefrø
40 g.sesamfrø
2 tsk.salt
3 dl.brun farin
750 g.Jyttemel
 
Opskrift:
Den kolde mælk og det varme vand Blandes sammen i en skål, først i en mindre portion (et par kopper) Gæren røres ud i den mindre portion vand/mælk mandler, solsikkefrø og sesamfrø blandes i skålen Resten af væden tilsættes

Salt, brun farin og jyttemel røres sammen i skålen med en elpisker, til det hele ligner sandkagedej. Dejen hviler i 5 minutter og piskes derefter i 1 minuts tid. Kommes i 2 oliesmurte forme drysset med mel eller knust Cornflakes (Haps) Str. 1,5 liter til kanten Dejen udjævnes med en dejskraber til den er jævn, Drysses evt. med birkes Hæver i ovnen i 45 minutter ved 40 grader C. til det lige når kanten. Skru op til 200 grader C. og bag brødet i ca. 1 time. Lad brødene køle af i formen i 10 minutter.

Tåler frysning, hvis det når så langt.





karakterer:
Opskriften er vist 19090 gange,
og udskrevet 397 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-22 21:43:13
De fleste Daglig Brugser fører Jyttemel

  -   2010-07-11 10:14:53
HVAD ER JYTTE MEL????

  -   2008-07-03 18:43:00
Hvad er Jyttemel?