Dulce de leche (Mælkedessert)

Dulce de leche (Mælkedessert), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : Argentina

ArgentinaIndsendt :     

Ingredienser:
1 l.mælk
500 g.sukker
 
1 spsk.hakket citronskal
1 stykke hel skal
 nogle stykker kanel
 
Opskrift:
Til hver liter mælk bruges ½ kg. sukker, der sættes over at koge i en emailleret gryde. Man kan bruge sur mælk, smagen bliver da lidt stærkere.

Mælk og sukker bringes i kog og skal småkoge i 3 timer, man må passe på at det ikke brænder på. Massen bliver efterhånden mørk og så tyk, at en dråbe deraf hældt i koldt vand danner en lille kugle.

Når kogningen er ved at være færdig, tilføjes 1 spsk. Hakket citronskal, et stykke hel skal og nogle stykker kanel. Gryden tages af ilden, og man må røre meget kraftigt i den nogle minutter.

Spises isafkølet med biscuits til.





karakterer:
Opskriften er vist 19888 gange,
og udskrevet 217 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-02-13 14:47:48
DEN ER SUUUUUPER GOD, MUMS...

  -   2007-08-15 18:55:38
JEG ELSKER DULCE DE LECHE