De bedste pølsehorn
Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser Tilberedningstid : 130 minutter Indsendt af : Lillian Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pølsehornsdej:
Mælken lunes (max. 37. grader) og gæren røres ud heri. Smørret smuldres med fingrene i melet til det ligner revet ost. Mælken med gæren, salt, sukker og æg tilsættes og dejen æltes glat og smidig. Stil dejen til hævning overdækket 1 time et lunt sted. Dejen æltes herefter let igennem og deles i 4 lige store stykker, der hver rulles ud til en cirkel og deles i 8 trekanter (der skal være 32 trekanter ialt). En lille klat ketchup lægges på hver trekant sammen med en pølse og trekanten rulles sammen fra den brede ende og lægges med snippen nedad på bageplade beklædt med bagepapir. Lad pølsehornene efterhæve 30 minutter. Pensles med sammenpisket æg og bages 15-20 min i forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Variation: I stedet for pølser, kan man fylde hornene med revet ost og skinkestrimler. Det smager også vildt godt. I stedet for brunshpølser kan bruges alm. pølser skåret i halve. |
Den bedste opskrift på hjemmelavet pølsehornHvem nyder ikke duften og smagen af friskbagte, luftige pølsehorn, som lige er kommet ud af ovnen? Hornene er en favorit blandt mange - og særligt børnefamilierne. De små luftige brød med pølser og tomatketchup er det perfekte mellemmåltid på farten, køreturen, som snack eller når ungerne kommer hjem fra skole eller børnehave, og skal have stillet den lille sult inden aftensmaden. Dejen til pølsehorn er nem at lave, og kræver ikke de store kokkekundskaber. Faktisk er pølsehorns opskriften perfekt til at inddrage selv helt små børn, som sikkert vil elske at rulle pølsen ind i dejen, trykke en klat ketchup ud eller pensle dejen.Historien om pølsehornetDer er delte meninger om, hvor de lækre pølsehorn har sit ophav, og hvornår det første horn så dagens lys. Der findes dog en engelsk opskrift på pølsehorn, som er fra 1957 - her blev brødene omtalt som "pigs in blankets”. Helt tilbage i 1600-tallet var det blandt engelske arbejdere udbredt at tage pølsebrød med på arbejdet, og derfor er der stor sandsynlighed for at hornene stammer fra England.Andre ideer til fyld i de nemme pølsehornDu kan nemt erstatte pølserne med kyllingepølser eller sågar vegetarpølser, hvis du hellere foretrækker det. I stedet for pølser kan du fylde hornene med f.eks. skinkestrimler, pepperoni, revet ost og evt. lidt krydderier, så de minder mere om pizzahorn. Der findes også forskellige varianter af ketchup. Hvis du er til en mere spicy version, kan du erstatte den almindelige tomatketchup med en stærkere variant, som indeholder chili eller jalapenos. Ønsker du en grovere version af de hurtige pølsehorn, kan du erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel.FAQSkal pølsehorn på køl?Det er bedst at opbevare pølsehorn på køl, idet der er en pølse indeni, som ikke egner sig til at være i stuetemperatur gennem længere tid. Hornene kan holde sig friske et par dage i køleskabet, hvorefter de begynder at blive kedelige.Hvordan laver man pølsehorn?Start med at lune mælken, hvorefter gæren røres i. Smuldr smørret i en skål med mel og bland det sammen. Tilsæt mælk, salt, sukker og æg og ælt indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve 1 time. Når dejen har hævet, æltes den igennem igen og deles i 4 lige store portioner, som rulles ud til en cirkel og deles i 8 trekanter (32 i alt). Læg en klat ketchup på hver trekant og placer en pølse i den brede ende af trekanten. Rul dejen sammen fra den brede ende og læg pølsehornet med snippen nedad på bagepladen. Lad alle hornene efterhæve i 30 minutter. Inden de skal i ovnen, pensler du med æg. Bag pølsehornene i 15-20 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader i alm. ovn.Hvor længe kan pølsehorn holde sig i køleskabet?Pølsehorn kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Ligger de i flere dage, går de hen og bliver kedelige.Kan man fryse pølsehorn?Ja, du kan sagtens fryse pølsehorn. Når de er afkølet, kan du komme dem i en frysepose og putte dem på frost. |
Opskriften er vist 4765546 gange,
og udskrevet 64865 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3105 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2024-05-20 10:06:16 Verdens bedste pølsehorn Gul - 2022-10-13 11:32:23 En meget god opskrift, nem og lave.Mange tak for det. Mikkel - 2022-09-10 18:48:43 Vil rigtigt gerne give denne opskrift ét forsøg, men er usikker på, om dejen kan tilberedes dagen før, og "hvile" over natten, så de kan bages friske dagen efter, til fødselsdag? :-) - Tænkte, at slå dejen sammen som guiden fortæller, og derefter i en skål med lidt olie, og filme skålen, kan det lade sig gøre, med et godt resultat i sidste ende? :-) Anja sørensen - 2022-02-01 19:08:10 En virkelig lækker og smidig dej Kan nemt rulles ud uden brug af mel eller olie mikkel - 2022-01-24 12:33:42 de smagte rigtig godt er meget tilfres Elin Hindkjær - 2021-08-30 15:04:40 Fantastisk nem dej, at arbejde med. Har ellers prøvet mange forskellige. Jeg kom godt nok lidt af min surdej i, udover almindelig gær. Kom først smørret i til sidst, efter at have kørt dejen i en røremaskine i 10 minutter. Kørte videre i nok 6 minutter mere. Kom også lidt mere salt i, da jeg synes det er for lidt med en tsk., når dejen skal bruges til pølsehorn ! Allan - 2021-08-11 13:48:17 Rigtig god opskrift. Bruger hjemmelavet BBQ Sauce istedet for ketchup. Drysser med lidt ekstra hvidløgspulver, løgpulver og BBQ krydderi. Bliver super lækre. anonym - 2021-04-28 20:54:24 Hejsa, hvis jeg fryser dem, hvordan opvarmer jeg dem så mest optimalt om et par dage? anonym - 2021-03-11 12:14:45 Dej hæver ikke ordentligt hvis man blander saltet sammen med den opløste gær :) det skal blandes i melet. anonym - 2021-01-28 18:35:13 Hvordan kan det være min dej ikke vil hæve har gjort som der står. Bruger godt nok ikke sød mælk da jeg ikke kan lig det men minni mælk??? Madlin - 2020-12-04 22:39:31 Gøre det noget hvis jeg har smeltet smørret? Ida - 2020-10-18 16:07:22 Jeg har nu lavet dem flere gange, og de er simpelthen så lækre. Men jeg plejer ikke kun at bruge hvedemel, men også spelt- og rug-, da det gør dem både sundere og sødere:) Bettina - 2020-03-15 12:59:38 Har lavet dem et par gange, de er bare gode 😉 Don L - 2020-03-07 07:23:22 Jeg har lavet dem ca. 30 gange (dog med den ændring, at jeg blander saltet i melet i stedet for at tilsætte det direkte), og min datter omtaler dem nu som "min fars legendariske pølsehorn" :-) Nina - 2020-02-28 15:43:57 En rigtig god dej at arbejde med! Camilla - 2020-01-19 15:13:23 Jeg kan anbefale at rive smøret på et groft rivejern - de er så nemme og SÅ gode :-) Camilla - 2020-01-02 14:06:17 Den eneste dej opskrift der virker for mig ! Mawii - 2019-12-22 12:46:20 Bruger altid denne opskrift, den er super god. Et godt alternativ til pølser (evt. hvis man ikke har nok) er gulerodsstænger! GitteRM - 2019-11-07 07:01:22 Rigtig gode pølsehorn. Jeg brugte kyllinge-pølser (halv størrelse af en normal pølse) og fik halvt så mange, som der står i opskriften, men så er de også store! Emma - 2019-09-21 19:20:53 Den er jo mega god jeg elsker de her pølse horn💗 Anne - 2019-09-19 16:11:23 Meget gode og nemem! :D marty - 2019-08-25 16:54:37 hej. de er gode Marlene hansen - 2019-08-23 12:40:51 Skiftede 1/3 hvedemel ud med fuldkorn hvedemel, hvilket gav en god sprød yderside. Mums 😋 Anna - 2019-08-01 13:58:00 Rigtig gode perfekte til en lille snak Per - 2019-04-10 14:00:29 Utrolig nemme pølsehorn Lærke - 2019-03-31 11:31:55 God opskrift Masterchef - 2019-03-03 22:17:08 Grunden til jeres dej ikke hæver er at i har kommet salt i inden gæren er aktiveret... :) salt dræber gær, så gæren skal aktiveres i varmt vand eller mælk .. og salten blandes med melet inden det puttes i. Super god opskrift . Louise - 2018-12-08 23:39:56 Rigtig God opskrift- tak for den!! vi har dog byttet 100 g hvedemel ud med havregryn og 100 g hvedemel ud med grahamsmel, da vi elsker smagen af havregryn og lidt grovere mel også. Super lækre👍 freja - 2018-09-23 12:57:12 god opskrift Kim Dahlberg - 2018-07-05 11:08:35 Mine børn elsker pølsehorn, har testet flere opskrifter, det her er favoritten Lene Dalsgaard - 2018-06-25 14:38:30 Hold da op hvor blev de gode. Vi havde 20 gode frokostpølser, så de sidste fik pizzafyld med revet ost, ketchup og frisk,oregano. Næste gang vil jeg fylde nogle af dem med marcipan/nougat og drysse dem med perlesukker. Den opskrift holder lige meget hvad du propper indeni 💗😛 anonym - 2018-06-03 13:09:05 Hvordan skal dejen være inden den hæver. Den er helt “flydende” Lasse - 2018-04-04 12:47:01 Kan man lave dejen iaften, smide den i køleskabet og så bruge den fredag formiddag? anonym - 2018-02-21 19:36:02 Super lækre pølsehorn. Kan varmt anbefales. Det er slet ikke sidste gang at vi skal bage dem. Flemming - 2018-02-11 13:31:18 Topkarakter herfra! Jeg glemte ægget i dejen og smeltede smørret i gryde og blandede det i mælk/gær inden resten kom i. Det er blevet en fantastisk dej/skorpe og jeg brugte 70 gram mindre mel end i opskriften. Resultatet er verdensklasse og det bliver det sikkert uanset fremgangsmåden. Kim Andersen - 2018-01-23 19:13:41 Super pølsehorn opskrift:). Som supplement til ketchup tog jeg en knivspids sennep. Det gav lige en ekstra dimension til en fantastisk pølsehorn opskrift. Susanne - 2018-01-21 19:54:23 Kan de mon fryses? Mary - 2017-12-13 08:49:18 For meget mel!.........nej, det er som altid, når man bager brød, et spørgsmål om at holde noget af melet tilbage, arbejde med dejen og så gradvist tilsætte mel mens du ælter. Godt gammelt råd for at få den lækreste og smidigste dej 😉 Michael - 2017-12-07 15:01:28 Lækre pølsehorn. Vil dog af erfaring bruge 700 gram mel. Et godt fif, drys lidt groft salt på pølsehornene når de er penslet. Det er virkelig lækkert. Inge - 2017-10-24 13:30:49 Rigtig lækre pølsehorn!! Alternativt fyld:Frisk tomatpesto fra Rema 1000 og revet ost samt brunch pølser! Peter bog Johanne - 2017-09-24 12:50:27 Nemme at lave vi har puttet en halv dl.olie i stedet for smør og 500 gram hvedemel og 100 gram grahamsmel dejen er blivet god håber de smager godt Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne