Chokoladekage, verdens bedste

Chokoladekage, verdens bedste, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lillian

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.smør
200 g.god mørk chokolade
2 æg
3 dl.sukker
2.5 dl.hvedemel
1.5 tsk.vaniljesukker
1 knsp.salt
 
 Glasur:
2 spsk.kakaopulver
200 g.flormelis
4 spsk.smeltet smør
1.5 spsk.nescafe
0.5 dl.vand
 
Opskrift:
Smør og chokolade smeltes over vandbad. æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Chokoladesmørret piskes i. Mel, vaniljesukker og salt blandes og vendes forsigtigt i.

Dejen hældes i springform og bages ved 200 grader i ca 20 minutter. Den skal stadig være blød indeni.

Alle ingredienserne til glasuren røres sammen og den fordeles over den varme kage. Hvis man ikke er vild med kaffe, kan den udskiftes med appelsinsaft.

Tips:

OBS. Kagen bliver temmelig flad og det er meningen! Den bliver bedst, hvis man bager den dagen før, den skal bruges, så den får lov at "sætte sig". Kan med fordel serveres med en kugle vaniljeis og jordbær.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokoladekage

karakterer:
Opskriften er vist 31930 gange,
og udskrevet 1020 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-11 12:22:38
Hvis man ikke har nescafe i huset kan almindelig kaffe godt bruges. Det giver stadig en speciel smag til glassuren.

  -   2008-11-01 13:16:28
waoow...! virkelig god kage, den skulle i alle prøve. kagen er meget "tung" så det er bedst som små potionsandrtninger, evt. med friske bær, eller lidt græsk yogurt blandet med vanilesukker! lækker kage:) ummmmh...

  -   2007-04-10 16:44:46
Jeg har flere gange lavet denne super gode chokoladekage som en desert. Jeg har anrette et stykke af kagen på en tallerken m. et lille udvalg af frugt og erstattet glasuren med et drys af flormelis gennem en sigte over tallerkenen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk lækker!!