Teboller 03
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : tofly Indsendt : |
|
|
*Gæren udrøres i den lunkne mælk
*Smørret smeltes heri
*Tilsæt de øvrige ingredienser
*Ælt dejen til den er blank og smidig
*Lad dejen hæve under et vådt viskestykke i 30 min
*Slå dejen ned
*Form bollerne og lad dem efterhæve i ca. 15-20 min under et vådt viskestykke
*Bollerne pensles med mælk eller æg
*Bages i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 15 min.
Tips: Mine kommentarer til opskriften: Disse her boller smager mindst ligeså godt som de teboller man køber i dyre domme hos bageren. Du kan alt efter smag tilsætte rosiner eller små chokoladestykker, men gør det inden melet tilsættes, da fyldet ellers vil samle sig i en stor klump. Mange mennesker er ikke glad for kardemomme, ej heller jeg, men i denne opskrift er det bare et must. |
|
Opskriften er vist 33620 gange,
og udskrevet 1307 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (145 stemmer) |
|
Kommentarer Søren - 2013-08-29 23:54:33 Kanon gode boller. De er nemme at lave og smager super. Selvom en enkelt plade blev glemt i ovnen, så smagte de stadig godt (de fik måske dobbelt tid :-) UPS) Vininderne - 2013-01-22 15:05:01 Umm de te boller smager bare mums. Man kan sagtens lave dem med 50g gær melissa - 2012-12-01 22:15:31 smager disse teboller korrekt ligesom dem man kan købe? :) Emmeli 14 år - 2012-08-10 11:15:18 Foroldsvis nem opskrift! Jeg tænkte at jeg ville være lidt god mod familien og vække min søster til friskbagte boller og morgenmad. Jeg valgte dine boller, og puttede kun 42g. økologisk gær i, og det vil jeg mene var alt rigeligt! Da min familie er meget sundhedsorienteret Valgte jeg at lave en sundere udgave. Brugte margarine som er plante baseret og fuldkornshvedemel istedet for det normale hvedemel. Derudover puttede jeg kun 2,5 skefulde sukker i hvilket jeg næsten synes var for meget. Men super gode boller! Kan klart anbefale dem, og tror jeg vil forsøge at lave den 'oprindelige' opskrift til mine veninder!<33 Rasmus - 2012-05-07 12:08:23 Virker helt fint med den angivne mængde gær, men man skulle måske prøve at bage dem ved lidt lavere temperatur så de ikke bliver så sprøde? Kamilla - 2011-09-25 13:53:30 Fungere fint med 50 gr. gær og uden kardemomme signe - 2011-06-14 16:52:41 er der nogen der smagt dem uden kardemomme??? ^_^ e.a. - 2010-02-13 13:53:11 Det kan da ikke være 100 gr gær. Det har jeg da aldrig hørt om før.. titti - 2010-01-31 12:33:20 Der er for meget gær.Det er svært at synke når du spiser dem, skulle jeg lave dem igen ville jeg halvere gæret den_glade_bager - 2009-11-12 09:00:01 Jubii!!! hurra, boller op og boller ned i maven :) de er rigtig rigtig gode!! try it ^^ anonym - 2009-10-27 15:16:56 Bollerne er fantastiske ;D lige min smag... men desværre var jeg ude for, at når man putter chokolade i bollerne smelter det :( sååh, vent lidt, hvis i også er vilde med chokolade boller :D Lea - 2008-10-24 13:31:39 Det er nogen helt fantastiske boller. Nemme at lave, og smager så skønt! Pigerne - 2008-08-24 13:57:34 Vi syntes også det var nogle herlige boller. de smagte simpelthent bare så fantastisk! De er sgu no'en go boller. Christina - 2008-03-01 12:21:10 Minder om Irma`s theboller som jeg fik som barn, men som ikke har været til at opdrive de sidste mange år.. Mig der elsker at bage - 2008-01-25 14:03:44 det er nogle gode boller og nemme at lave...! Hanne - 2007-07-04 21:04:46 Det er verdens bedste boller.... Neme at lave og rigtig gode også til at fryse |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne