Fru Idas lagkage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Fedtstof og sukker røres sammen.
Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggeblommerne tilsættes.
Melet sigtes med bagepulver og, røres i sammen med mælken.
Dejen fordeles i 2 velsmurte lagkageforme ca. 22 cm i diameter og bagers på ovnens midterste rille ved 240 grader C i ca. 5 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. 4 æggehvider piskes til skum, heri drysses 200 g. sukker og 1 tsk. eddike. Massen stryges på de 2 bunde, som igen sættes i ovnen og bages lysebrune ved 180 grader C i ca. 15 minutter. Lagkagen lægges sammen umiddelbart før brug, evt. med sveskemos eller jordbær, hindbær m.m. og flødeskum. Pyntes med flødeskum og reven chokolade. Tips: 817 |
|
Opskriften er vist 17084 gange,
og udskrevet 185 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Truntsen - 2012-01-21 19:34:50 Det smager helt fantastisk hvis man smager flødeskum til med abrikosgrød og lægger lagkagen sammen med dette - MUMS!!!!! kristine fra Hjallerup - 2010-06-25 13:18:26 super god opskrift var lige det vi ledte efter!! <3 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne