Fru Idas lagkage

Fru Idas lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.hvedemel
75 g.smør eller margarine
100 g.sukker
4 æggeblommer
0.5 dl.mælk
2 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
4 æggehvider
200 g.sukker
1 tsk.eddike
 
 Pynt:
 Flødeskum
 Ren chokolade
 
Opskrift:
Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggeblommerne tilsættes. Melet sigtes med bagepulver og, røres i sammen med mælken.

Dejen fordeles i 2 velsmurte lagkageforme ca. 22 cm i diameter og bagers på ovnens midterste rille ved 240 grader C i ca. 5 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

4 æggehvider piskes til skum, heri drysses 200 g. sukker og 1 tsk. eddike. Massen stryges på de 2 bunde, som igen sættes i ovnen og bages lysebrune ved 180 grader C i ca. 15 minutter.

Lagkagen lægges sammen umiddelbart før brug, evt. med sveskemos eller jordbær, hindbær m.m. og flødeskum.

Pyntes med flødeskum og reven chokolade.

Tips:

817





karakterer:
Opskriften er vist 17086 gange,
og udskrevet 185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-21 19:34:50
Det smager helt fantastisk hvis man smager flødeskum til med abrikosgrød og lægger lagkagen sammen med dette - MUMS!!!!!

  -   2010-06-25 13:18:26
super god opskrift var lige det vi ledte efter!! <3