4 slags småkager (4x30 stk.)

4 slags småkager (4x30 stk.), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
4 slags småkager (4x30 stk.), billede 4 4 slags småkager (4x30 stk.), billede 1 4 slags småkager (4x30 stk.), billede 2 4 slags småkager (4x30 stk.), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

750 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
375 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
25 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
25 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
25 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Mel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres med have sin normale konsistens. Dejen rulles ud til en tyk pølse og deles i 4 lige store dele.

Dej 1.
Rulles ud til en ca. 3 cm. tyk pølse.

Dej 2.
Æltes med hakkede mandler, og dejen rulles ud i pølsefacon og trykkes trekantet.

Dej 3.
Æltes med hakket chokolade forsigtigt i, og dejen rulles ud i pølsefacon og trykkes oval.

Dej 4.
Dejen deles i to lige store dele, og i den ene del indarbejdes 25 g. kakao. De to dejstykker rulles ud i to lige store firkanter, stryges på oversiden med æggestrygelse og lægges oven på hinanden, og rulles sammen som en roulade.


Alle 4 deje sættes i køleskab mindst natten over, evt. flere dage.

Alle 4 deje skæres i skiver som bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 8 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten

Når kagerne er bagt, sættes de til afkøling på en bagerist.

Tips:

1 portion giver ca. 160 stk.





karakterer:
Opskriften er vist 581866 gange,
og udskrevet 6652 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (132 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 46662 (11110 kcal)
KJ pr. Portion 46662 (11110 kcal)
Vægt ialt 2418 gram
Vægt pr. Portion 2418 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1929 KJ (459 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 27.7 gram
Kulhydrat 48.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-12-04 15:19:57
Den minder 100 % om min opskrift på 4 slags småkager fra Amo, som jeg har brugt siden 1960´erne. Bare de bedste småkager man kan få.

  -   2016-03-06 11:38:36
har prøvet dem og de er vildt gode :) vi kan bedst lide dem med chokolade og de der roulade-nogen, så vi lavede bare dem to ;)

  -   2015-12-08 23:20:27
Dej nr 2 hvad mener du med de skal trykkes trekantet de er da runde på billedet

  -   2015-12-01 23:49:09
I år delte jeg den i hele 5... 1del med ekstra ekstra vanilje, en skvæt appelsinjuice og tivolidrys oven på. 1del med kakao og hakkede mandler. 1del med kakao og hakket hvid chokolade. 1del med en plade nougat mikset i. 1del med lidt ekstra vanilje og hakket mørk chokolade.

  -   2015-11-25 19:56:35
Ja så er det tid til de årlige jule traditioner, som altid kommer godt afsted med de her småkager :) tager man én, så tager man to :)

  -   2015-02-22 20:47:11
Er der nogle af jer der ved om man kan ligge fondant på disse lækre småkager? :)

  -   2015-01-24 14:45:42
en rigtig nem småkagedej. og så kan man jo komme nogen andre ting i ind det der står som fyld jeg har prøvet med appelsinskral, sukker som kom på toppen. det er jo kun fantasien der sætter grænser med den her opskrift.

  -   2014-11-12 08:18:13
En fantastisk grundopskrift. De er sprøde men saftige. Super super lækkert :)

  -   2013-11-08 20:44:03
Min mor bagte de her kager, men har ikke kunnet finde opskriften. Er super glad for at være stødt på den her :-)

  -   2012-10-16 18:49:57
Hvor længe skal dejen ca stå til afkøling?

  -   2012-08-02 18:49:14
Kedelige småkager. De er meget tørre i det og samtidig enormt smøragtige. Har både brugt kokos, nødder og appelsen i de 3 andre, og én med grundopskriften. Synes ikke, at nogen af dem pga. tørheden (nej, de er ikke bagt for lang tid, har forsøgt med forskellige tider). Øv bøv. 1000g mel og 750 g smør spildt på dem :(

  -   2011-11-18 15:23:52
de smager bare så utroliget dejlige!!! jeg kunne bare spise dem hele tiden, men så ville jeg nok rulle rund :-)

  -   2011-08-21 23:44:54
Pga. den store mængde smør havde jeg en del bøvl med dejen - enten var den for blød til at arbejde med, eller også var den for hård. Bare en ting man skal tage højde for. Jeg havde svært ved at gennemskue hvor tykke skiverne skulle være og hvor meget de ville flyde ud, så jeg måtte eksperimentere en del... resultatet blev at de næsten ikke flyder ud overhovedet, og at skiverne faktisk ikke skal være tykkere end man ønsker kagerne - og her skal man være opmærksom på bagetiden: de 6 minutter passer til en tykkelse på ca. 3 millimeter, bliver de tykkere skal de have længere. Alt I alt en god småkage, lidt neutral, men det er jo også en basisopskrift, man kan ikke forvente mere... jeg lavede dem udelukkende pga. de flotte sneglekager som min datter forelskede sig I, men lavede også varianten med chokolade og en med kokos til manden ( her skal dog mere I end de 25g jeg kom i til 1/4 af dejen).

  -   2011-01-26 17:19:45
De er tørre, mangler sukker og har en kvalm smag.

  -   2010-12-19 20:49:33
Helt fantastiske småkager - børnen elsker at lave dem og at spise dem :)

  -   2010-12-11 15:10:57
jeg syntes den mangler mere snaps..

  -   2010-11-30 08:36:29
Det er bare nogle vildt lækre småkager! og de smager så meget bedre end dem man kan købe. De har i hvert fald bragt smags-glæde her :)

  -   2010-04-11 09:43:49
det er de bedste småkager jeg har smagt til dato!!

  -   2010-04-07 15:30:47
og jeg håber at det ikke gør noget jeg dropper chokolade stykkerne

  -   2010-04-07 15:26:05
jeg synes de er nemme og smager vildt godt :) tusind tak

  -   2009-12-05 17:04:33
De er rigtig lækre. Vi har halveret opskriften og proppede mælk i, så de ikke er blevet så tørre. Ellers var de "KANON GODE."

  -   2009-11-29 15:53:35
Hmmm. ved ikke hvad jeg evt. har gjort galt.. Men dem jeg har bagt er blevet tørre og smuldrende, selv om jeg ikke brugte alt melen.. Hvis nogen kan regne´ud hvad der er gået galt så skriv lige... for de er vildt lækre ellers...

  -   2009-11-20 21:29:15
De er bare så super!! jeg kan ikke andet end at anbefale dem !! UmMMM (bedst hvis de står i køleskab i 3 timer inden du kommer i ovnen (:

  -   2009-11-15 10:14:40
Kan se at jeg har glemt at lave småkagerne i forskellige faconner, men det går heldigvis ikke ud over smagen. Dejen er noget blød, så den kan med fordel lægges i køleskabet et par timer inden den rulles ud til pølser, og pølserne kan så lægges i køleskab til næste dag, så er de meget nemmere at skære ud. Der bliver noget mere end 30 stk. af hver, hvis man ruller ud i 3 cm. og skærer ud i 3 mm. men de kan med fordel rulles i 5 cm. ruller da de stort set ikke flyder ud. Bagetid her i alm. ovn var 5 minutter.

  -   2009-11-12 13:40:38
Seriøst det er de bedste småkager jeg nogensinde har smagt!! Men de mangler lidt vanilie. og lidt mere sukker...og noget mere chokolade...og så er de lidt tøre. men ellers så var de meget gode!

  -   2009-03-18 16:51:41
Jeg har brugt økologisk mel, smør og øko sukker det giver en rigtig fin smag, har fået megen ros for småkagerne, og så kan de holde længe i en tæt dåse uden at blive bløde.

  -   2008-12-20 12:58:11
Du drømmer ikke om hvor glad jeg er for at finde denne opskrift. Jeg har i mange mange år bagt julesmåkager efter lige nøjagtig denne opskrift men nogle gange forsvinder ting ud af den blå luft og det er desværre sket med mit meget gamle jule-bagehæfte. Og i år har jeg været meget længe om at have lyst til at bage fordi min opskrift er væk, så tusinde tak til netop dig der har lagt opskriften ind. mvh Anni

  -   2008-12-14 14:27:30
Jeg putter altid lidt mere af det "usunde" i. Det er en super nem opskrift, ser lækre ud og smager mega godt, små kegr hos mig er altid et hit i jule tid

  -   2008-12-10 23:54:43
sjov idé, men synes ikke at de smager af så meget. man kunne måske peppe dem lidt op med noget krydderi eller noget. god idé at lade dem stå i køleskabet, efter at de er formet, for ellers så flader de ud i ovnen..men som sagt, en god ide:)

  -   2008-11-11 17:04:53
Mmm.' Det lyder vildt gode!:D Jeg vil straks bage dem8D' Hvis jeg altså må?i; *ringe*ringe* "Hej far. Må jeg gerne bage nogle vildt lækre småkager?" "JA! SELVFØLGELIG!" "det tænkte jeg nok? nå. Hejheej vi ses?" Og hej til den person som har læst det her, -skal ud i køkkenet og bage!:D

  -   2008-09-14 17:00:36
uhmm, efter bagning når de stadig er rigtig varme putter vi lige en chokoladeknap på, /smelte choklolade) så den smelter let ned i dejen! UHMMMMM

  -   2008-07-27 11:49:47
Opskriften stod for mange år siden bag på Amo melpakkerne :-) Jeg har brugt den adskillige gange - de er bare så lækre. Er der nogen der er i tvivl om hvad æggestrygelse er, ja så er det et samenpisket æg - det vil sige både æggeblomme og hvide. Tips: Jeg slår to af delene sammen, således at jeg får 3 slags småkager istedet for 4. Jeg laver en del med mandler, 1 del med hakket chokolade, og de sidste to dele til rouladen. Hermed dobbelt glæde af de mega flotte rouladesmåkager :-)Husk så, at nu skal der 50 gr cacao i.

  -   2008-06-04 17:31:27
SUPER LÆKRE SMÅKAGER! alle mine veninder elskede dem :) kan helt klart anbefales!

  -   2007-12-04 20:41:15
Jeg har lige lavet et par pebbernødder til jul, og jeg tænkte hvorfor kun lave pebernødder og brunekager! Så jeg faldt over for denne og bagte den, det har jeg bestemt ikke fortudt! DE ER JO FANTASISKE!

  -   2007-11-16 14:04:15
Suverænt! De smager godt, er flotte og nemme at lave, og den resterende dej kan man fryse ned i stænger.