Boller i karry
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 45 minutter Fryseegnet : Er frysegnet Indsendt af : pernille ahm Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fars:
Her har vi brugt hakket svine og kalvekød, men rent svinekød kan også fint bruges. Rør det hakkede kød sejt med lidt salt. Tilsæt fintrevet løg, hvedemel, æg og peber og rør godt, tilsæt så mælk til passende i konsistens, så den kan formes til boller Sæt gerne farsen på køl en halv times tid. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Kødboller: En gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus så vandet holdes lige omkring kogepunktet, men må ikke bulderkoge. Form farsen til boller med en teske eller dessertske som lægges forsigtigt i vandet. Når de kommer op til overfladen koger de videre 5-10 minutter an på størrelsen. Kødbollerne tages op og lægges på en tallerken gem kogevandet, det skal bruges til sovsen. Karry Sovsen: Smelt smør i en gryde når den bruser kommes æble i tern og hakket løg i som steges bløde. Så tilsættes karry, gurkemeje og hvedemel og rør godt nu kan man ikke gå fra gryden. Tilsæt det varme kogevand fra kødbollerne mens du rør det hele tiden, bliv ved med at komme kogevand i og pisk indtil man synes sovsen har den rigtig konsistens. Gem resten af kogevandet, hvis sovsen bliver for tyk. Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk. Rund af med en sjat fløde eller mælk. Nu lægges kødbollerne ned i sovsen og lad dem varme igennem et par minutter ved lav varme. Serveres med de kogte ris. |
Boller i karry - Skøn og velsmagende klassikerOpskriften på boller i karry med kogte ris er en god gammel klassiker ved de danske middagsborde. Retten er så populær og velkendt blandt danskerne, at den tilbage i 2014 var med i opløbet, da Danmarks nationalret skulle kåres. Til trods for at flere medier havde karryretten som en af favoritterne, blev den slået lige på målstregen af stegt flæsk med persillesovs. En nominering alene understreger dog, at der her er tale om en af de mest elskede retter i Danmark.Hvis du er på udkig efter en klassisk opskrift, er boller i karry fra Alletiders Kogebog et fremragende bud. Din personlige version af karryrettenSom med langt det meste madlavning bliver resultatet først helt perfekt, når du med tiden får finjusteret små elementer, som gør, at retten bliver præcis så den smager bedst i dine og familiens øjne. Der er mange måder at tilpasse boller i karry opskriften på, så den får nyt liv med et personligt twist. Der findes blandt andet fedtfattige versioner til dig, som ikke ønsker at gå på kompromis med en sundere livsstil. Derudover kan der eksperimenteres med størrelsen på kødbollerne, tykkelsen af karrysaucen eller forskellige typer af ris. Alt sammen kan være med til at skabe den perfekte version af karryretten for lige netop dig og din familie.Boller i karry til gæsterFår du gæster på besøg, er boller i karry med æble altid et hit hos både børn og voksne. Er der børn i selskabet, er det en god idé at lave boller i karry sovs med en mild karry, men er I modige, kan I prøve jer frem med styrken på karryen. Skal det være ekstra festligt, kan du servere boller i karry som ristaffel med peanuts, æbletern, forårsløg, rosiner, bananskiver, kokosflager, hakket persille og ananas i tern. Det smager skønt, og så kan alle vælge til og fra efter smag. Du kan også servere mangochutney og en grøn salat til, som vist på billedet.FAQHvor kommer boller i karry fra?Boller i karry er en klassisk dansk ret, som spises til aftensmad. Retten består af kødboller, karrysovs og ris.Hvordan laver man boller i karry?Start med at lave kødbollerne af hakket svine- og kalvekød. Rør det hakkede kød sammen med hakket løg, hvedemel, æg, salt, peber og tilsæt mælk til du opnår den rette konsistens, så farsen kan formes til boller. Læg bollerne i en gryde med kogende vand og ta’ dem op, når de har ligget og kogt i overfladen i 5-10 min. Steg hakkede æbler og løg i en gryde med smør, hvorefter du tilsætter alle tørre ingredienser. Hæld kogevandet i og pisk til du opnår den ønskede konsistens på karrysovsen. Sovsen smages til med salt og peber samt en sjat fløde eller mælk. Server retten med ris. |
Opskriften er vist 2038781 gange,
og udskrevet 32679 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (366 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2024-08-15 18:35:33 Boller i karry med æble :) Max - 2021-06-08 13:04:38 Jeg tænker den sidder lige i skabet. Kogevandet fra bollerne gir rigelig smag, at tilsætte en bouillon terning, sender smagen i en anden retning, smag og behag. Skal man riste karrypulver - jeg vil sige nej. Krydderierne er allerede ristede inden de er pulveriseret og blandet. Man kan med fordel købe hele krydderier og lave sin egen karry, små portioner, den holder ikke længe, når den er pulveriseret. Som på billedet, server med lidt sød eller stærk chutney, løfter retten op i stratosfæren. Eller hvis man kun har gele eller marmelade, så prøv med det. Det lyder måske fremmed, men tænk over det, i mange traditionelle danske retter, bruger man noget sødt/surt/stærkt på siden. Thomas - 2021-02-07 18:27:09 Put karry direkte i en tør varm gryde og "svid" det i 30 sec inden smør og andre ting kommer i. det giver meget mere smag ;) Andreas - 2021-02-06 18:27:53 Fulgte opskriften. Det smagte ikke af ret meget. Næste gang skal der langt mere karry i og som andre skriver noget bouillon eller lign i både sovs og kogevand. Dog fint til børn Stefan - 2021-01-06 15:21:06 Super nem opskrift og meget velsmagende Melanie - 2020-07-31 14:32:02 De var virkelig gode, jeg elsker også boller i karry Alex - 2019-08-31 18:56:20 Jeg var nødt til at putte 50 gram smør ekstra til at stege løg og karry af i. Derudover tilsætte jeg 2 bouillon terninger (grøntsags) til sovsen, til smag. Til sidst smagte jeg det bare til med salt, pepper og lidt ekstra karry. Det endte som en af de bedste omgange boller i karry jeg har smagt. Super luftig sovs og fantastiske kødboller, der blev taget op med det samme de flød ovenpå, tusind tak for den fedeste opskrift ❤ knud erik - 2019-03-20 10:48:00 Karry skal brunes af Kirsten - 2018-05-09 14:41:57 Prøv at komme lidt karry i farsen sådan at det lige får farve af krydderiet Louise - 2018-03-14 21:04:32 Fantastisk opskrift - med forbehold, da jeg læste kommentarerne og udvalgte, hvad jeg ville have med og undlade. Jeg lod karryen stege i smørret for at få ekstra smag og brugte hverken løg, æbler eller gurkemeje(fordi jeg ikke havde sidstnævnte). i stedet for piskefløde puttede jeg en sjat mælk i til sidst. Sovsen blev rigtig god. Men næste gang vil jeg lave dobbelt portion af sovs, da det langt fra rakte til alle kødbollerne. God opskrift, som jeg i den grad vil bruge igen. 😀 Josefine Pedersen - 2016-09-15 20:04:43 Virkelig lækker ret! Puttede ikke æble i. Men ellers var den lige mig. 👍🏽😊 Anna - 2016-08-12 17:18:41 Rigtig god opskrift, men jeg tilsatte Herbamare grøntsagsbuillon til sovsen, hvilket gjorde hele forskellen 😊 Flemming - 2016-02-08 16:28:52 Jeg bruger kokos mælk fra dåse i stedet for fløde. Det giver en mere rund smag. anonym - 2016-01-19 10:04:50 Jeg ser først det med bouillon terningen til vandet hvor man laver bollerne i, lyder smags godt - så det vil jeg gøre næste gang. Så vil jeg også bruge en mindre ske, for de blev lidt store mine boller. Til slut, sørge for at lave dobbelt af sovsen, så der er rigeligt. Selve opskriften er rigtig god og på den gode gamle dags måde, det kan jeg altså godt li. 😊 Hans Peter - 2015-12-17 10:25:47 Hvis sovsen er lidt grynet vil en tur med stavblenderen hjælpe på det René - 2015-10-15 18:59:26 Det er lige præcis sådan her jeg vil have mini Boller I Karry. Men jeg hoppede med på opfordringen om at tilsætte en (grøntsags)bouillon :-) Dog laver jeg dobbelt portion af selve sovsen til samme mængde kødboller. Karry madness - 2015-09-14 15:29:28 Når jeg laver boller i karry, putter jeg altid krydderier og bulion terninger i mit koge vand. f.eks. timian, oregano, basilikum eller klar suppe terning. Det giver en dejlig smag til bollerne og et pift til sovsen.. Kasper Madsen - 2015-09-03 18:24:43 Første gang det lykkedes mig at slippe heldig fra boller i karry :-) syntes dog sovsen bliver lidt grynet. Tror jeg prøver uden løg og æbel næste gang Claus - 2015-07-29 21:27:37 fulgte opskriften til punkt og prikke, dog x 3. Stor succes og nok den bedste karryret endnu Alex 11år - 2015-06-17 20:04:31 Mega god mad. Man skulde tro at man var profetionel kok. :-) Jens - 2015-02-21 18:29:24 Smagen forøges væsentligt ved at tilsætte bouillon. Jeg brugte en spsk bouillon-paste, hvilket svarer nogenlunde til en terning. Anja - 2015-02-12 18:11:05 God opskrift. Jeg tilsatte en bouillon terning. Ungerne stor spiste. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne