Mirabelle marmelade, rød
Hovedingrediens : Bær - Mirabelle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mirabellerne skylles og tøres. Man kan nu vælge at udstene mirabellerne eller at koge stenene med, og så før brugen at passere marmeladen gennem en sigte. Det skal ikke gøres ved tilberedningen af marmeladen, for så ryger også skallerne en tur, og de er med til at give smag til marmeladen. Til gengæld er de ikke så spændende at spise, så det er fint nok at sigte marmeladen inden spisningen.
Mirabeller, sukker og vand koges sammen og tilsættes flækket vanillestang og revet skal og saft af 1 appelsin. Koges i 20 min. under jævnlig omrøring. Når det er ujævn mos, hældes den på skoldede glas, der evt. skylles med lidt spiritus. Glassene bindes til og lukkes forsvarligt efter afkøling. Tips: Mirabellemarmelade er fremragende i madlavning til tærter, og kan også røres op med timian, hvidløg og chili som en hurtig chutney til fisk eller fjerkræ. |
|
Opskriften er vist 86593 gange,
og udskrevet 1739 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (22 stemmer) |
|
Kommentarer claus - 2021-08-20 12:12:02 god ide med appelsinskal anonym - 2018-08-26 16:27:25 Lavede med halv mængde sukker. Sukkermængden i opskriften virker for voldsomt. Der er meget sukker i forvejen i modne mirabeller. Marmeladen smager fantastisk, - men er løbe-tynd, på trods af at jeg tilsatte 1 tsk. ØKO-Melatin. Vil forslå at man stryger vand, - appelsinsaften er tilstrækkeligt. anonym - 2012-08-28 22:16:36 Den er bare go. Også uden appelsin. Jeg kalder den "Sensommer marmeladen". ;) anonym - 2011-08-24 16:35:26 Lavede med halv sukker mængde og smagte til, brugte også kartoffelmel oprørt i lidt kold vand, og blandet i den stadig lune marmelade for at tykne lidt..det smager fantastisk helle - 2011-08-16 22:58:32 nu har jeg prøvet syltesukker og det er godt man følger opskriften bag på pakken ,,det slår aldrig fejl ...har prøvet med blomme og jodrbær og ribs ..og hele familien elsker det :-) anonym - 2011-08-14 17:09:57 Har brugt orange mirabeller, halveret sukkermængden og jævnet med kartoffelmel - gryden er stadig varm, men det tyder fantastisk Brix - 2011-08-13 10:52:17 Der er efter min mening ALT for meget sukker i.Jeg anbefalder man prøver sig lidt frem med sukker, jeg havde ca.1100 gr mirabeller og brugte kun 300 gr sukker. anonym - 2011-08-08 18:53:54 Skal ud at plukke de røde, er ret mange..såå det bliver denne marmelade jeg går ud efter....:) anonym - 2011-08-02 21:59:49 Har ændret på opskriften således 2½ kg røde mirabeller 1kg sukker saften af 1 citron vaniliestang efter smag - evt. 3 stk Det hele sættes over svag varme i en gryde og koger, til mirabellerne er bløde. Stenene tages fra og resten drypper af gennem si til den ønskede konsistens. Saften hældes på flaske og marmeladen hældes på glas. Der bliver meget saft, selv når der ikke hældes vand ved blommerne, når de koger. Marmeladen smager fantastisk ovenpå vandrisengrød !!! (grødris kogt på vand og lidt salt, i stedet for på mælk. anonym - 2009-09-22 12:59:56 Meget sød og meget flydende.... Jeannie - 2009-09-08 22:52:59 Lyder rigtig god. Hvor lang er holdbarheden? anonym - 2008-08-17 08:26:22 prøv at blande dem så der er både gule og røde |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne