Druknede æg i ristet tomatsuppe
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater Oprindelsesland : Mexico Indsendt af : Karina Indsendt : Red : |
|
|
Varm grillen i ovnen op. Læg tomaterne i et fad og placer den 10-15 cm. under grillen. Grill tomaterne til de er sorte, vend dem af og til.
Tag tomaterne ud af ovnen, lad dem køle lidt af, og skær stilkeenden af. Kom alle tomater i en blender sammen med 2½ dl. bouillon, og purér det til det er jævnt. Stil det til side. Varm olien op i en gryde el. sauterpande. Ved næstenrygepunktet kommes løg,salt og peber i. Sauter til løgene er gyldne. Tilsæt hvidløg og hele chilier og sauter i ca. 1 min. Tilsæt resten af tomatmassen og resten af bouillonen. Bring det i kog, og lad det simre i 10 minutter uden låg. Druknede æg: Slå et æg ud i en kop. forsigtigt, så blommen ikke går i stykker. Lad det glide langsomt ned i den kogende suppe. Fortsæt med resten af æggene. Kunsten er at koge æggene så blommen er blød og hviden stiv. ca. 4-6 minutter alt efter hvor store æggene er. Øs jævnligt suppe over æggene med en suppeske. Løft forsigtigt æggene op med en hulske, og læg 2 i hver tallerken. Øs suppe hen over og drys med osten. Server straks med tortillas eller flutes. Tips: Er du ikke til stærk mad kan chilierne sagtens undlades. Så skal du bare salte den lidt mere. Er også god med mange løg i, så du får en tomat/løgsuppe. Har du ikke tid til hjemmelavet flutes, så er et toastbrød med revetost grillet i ovnen en god erstatning. |
|
Opskriften er vist 21540 gange,
og udskrevet 419 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Claus W - 2011-08-12 09:26:20 lyder godt, jeg vil følge Julies råd Anders - 2008-09-23 12:46:53 Lyder spændende med de æg.. de skal prøves Julie - 2007-10-08 10:03:46 Den virker lidt tynd, smager vildt godt, men jeg spæder til med lidt fløde, så er den rigtig lækker. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne