Oksemørbrad med gorgonzola stuvede champignoner
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt af : Eva Indsendt : Red : |
|
|
Brun oksemørbraden på alle sider i en gryde. krydr med salt og peber.
Mørbraden tages af og sættes i et smurt ovnfast fad.
Skær champignonerne ud i passende str. og læg dem ved stegen, tilsæt fløde.
Fordel gorgonzolaen rundt på stegen og på champignonerne.
Fadet sættes ind i forvarmet ovn ved 180 gr. og steges i ca. 20-30 min. alt efter tykkelse og hvor rød den skal være. stegen tages op og ligges i folie og skal hvile i ca. 15 min.
Imens stegen hviler, hældes derefter champignonerne og væden op i en skål som derefter sies groft så der stadig er lidt af gorgonzolaen tilbage på dem.
Hæld champignonerne ved stegen når den er blevet skrået ud og klar til servering.
Resten af fløde/gorgonzola væden kan laves til en lækker sauce, ved at tilsætte lidt mel og evt. mere gorgonzola, fløde/mælk samt salt og peber.
Som tilbehør kan bruges f.eks.. røsti kartofler med eller uden gorgonzola stykker oven på (se evt. min opskrift: kartofler med gorgonzola, under tilbehør), salat eller ovnbagte grøntsager.
Tips: Man kan også bruge en anden slags okse steg i stedet for oksemørbrad, f.eks. roastbeef eller couvette. Følg da bare stegeinstrukserne på kødets pakke og tilsæt ingredienserne på samme måde som beskrevet ovenfor. |
|
Opskriften er vist 21323 gange,
og udskrevet 655 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Drevsen - 2017-12-28 17:51:36 Den skal prøves, vi er tre gutter der skal spise sammen... har 1,7 kg oksemørbrad... hvor lang tid skal den ha' setta - 2007-04-21 17:54:07 kanon god- dejlig cremet og tager ikke ret lang tid at lave. er nem at gå til- prøv den! lotten26 - 2005-01-01 01:01:01 denne her glæder jeg mig til den ser virkelig god ud og instrukserne er nemme at forstå ... tak for det |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne