Rabarbersaft
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarberne snittes og koges i vandet ved svag varme i ca. 30 minutter.
Si saften gennem et klæde. Saften koger op og skummes godt inden sukkeret tilsættes og saften koges op igen. Saften tages af varmen og står et øjeblik inden Atamon tilsættes. Den varme saft hældes på flasker atamonskyllede flasker. Saften blandes op med vand (ca. 1 dl saft til 3 dl vand, alt efter smag og behag) og drikkes kold Tips: Saften uden tilsat Atamon kan holde sig 10-14 dage i køleskab. Atamon forlænger holdbarheden. Spiser du mange rabarber kan det anbefales at bruge nonoxal i saften 2 tsk. på liter saft, nonoxal gør desværre saften uklar. Denne portion giver 1-2 liter saft. |
Den allerbedste rabarbersaft opskriftNår sommeren er over os, er hjemmelavet rabarbersaft nærmest et must at have i køleskabet. Den skønne smag leder automatisk tankerne hen på dansk sommer, og når først du har taget den første slurk af saften, går der ikke længe, før du har fået tømt hele flasken - saften er nemlig særdeles vanedannende. Men heldigvis kan du nemt lave din egen kogte rabarbersaft, så du altid har noget forfriskende på lager.Sluk tørsten med et glas hjemmelavet saftNår solen står højt på sommerhimlen, og temperaturen er stigende, er et glas rød, sød saft med isterninger på sin plads. Du kan nemt lave din egen saft med friske rabarber fra haven. Alternativt kan du sagtens købe dem i supermarkedet. Lav gerne din rabarbersaft med atamon, da atamon konserverer og forlænger saftens holdbarhed. Det er også vigtigt, at dine flasker er rene. Rengør dem enten med kogende vand eller skyl dem med atamon.Find den bedste opskrift på rabarbersaft hos Alletiders Kogebog og lad dig inspirere til nogle af sommerens mange smagfulde sommerretter. FAQHvordan laver man rabarbersaft?Start med at vaske og snitte dine rabarber og bring dem i kog ved svag varme. Si saften gennem et klæde. Kog saften op, så den skummer, inden sukkeret tilføjes og koger videre. Ta’ saften af gryden og lad den stå lidt inden du tilsætter atamon. Tilslut hældes den varme saft på rengjorte flasker. |
Opskriften er vist 53738 gange,
og udskrevet 1203 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (9 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2018-09-30 11:23:20 2 kg rabarber 725 g økologisk rørsukker 2 liter vand 2 økologoske citroner Atamon til konservering Kog sammen med rabarber, vand og citroner skåret i 8. dele. anonym - 2009-10-13 22:32:53 Det er en god idé ikke at røre i rabarberne mens de koger, så får man en mere lysserød drik;D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne