Luciabrød 02
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Lucia Indsendt : Red : |
|
|
Mælken lunes og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med, og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Dejen deles i to lige store dele, der formes til kugler, og hviler et par minutter. Hver kugle trilles ud i pølser og deles i ca. 15 stk. hver. Hvert dejstykke formes nu i så mange variationer som muligt, sættes på en smurt bageplade, stryges med æggeblomme, pyntes med rosiner og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C, til brødene er lysebrune. Ovnen skal have rette temperatur fra staten. Tips: 770 |
|
Opskriften er vist 4738 gange,
og udskrevet 102 gange. Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter. |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne