Snysk 02

Snysk 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : kaatmann

Indsendt :     

Ingredienser:
500 g.nye kartofler
1 bdt.nye gulerødder
250 g.nye ærter
0.5-0.75 l.sødmælk
 Smør
 Persille
 Rå røget skinke (spegeskinke)
 
Opskrift:
Kartofler skrabes og skæres i skiver Gulerødder skrabes og skæres i skiver Ærter bælges. Kom en smule smør i bunden af en gryde og hæld mælken i. Bælg ærterne. Kom kartofler og gulerødder i mælken og kog til grøntsagerne er passende møre (en smagssag). Tilsæt ærterne til sidst og lad dem koge ganske kort. Hak persille i til allersidst og server som en suppe i terrin (dybe tallerkner) med ganske tynde skiver spegeskinke til på en sidetallerken.

Tips:

Det er den østsønderjyske opskrift på snysk. Den ret, der andetsteds kendes som snysk, kaldes i der for "stamp" (se denne opskrift). Det er lige som stamp en udpræget forsommerret, for kartofler og de andre grøntsager skal være meget nye.





karakterer:
Opskriften er vist 13645 gange,
og udskrevet 206 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-07-06 14:19:39
Hvor er bønnerne henne? Ingen snysk uden grønne bønner i 2 cm stykker!!