Pinnekjøtt 02
Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød Oprindelsesland : Norge Indsendt af : mia Indsendt : Red : |
|
|
Man kan selv salte kødet i en pose og lægge det på køl et par dage før brug.
Det saltede lammekød udvandes evt. og lægges derefter på en rist af fx birkepinde. tilsæt lidt vand og lad kødet dampkoge i flere timer indtil det falder af benene. Kartofler og småtskåren kålrabi koges og laves til en mos. Hertil serveres også hele kartofler. det overskydende fårefedt i gryden bruges som sovs. Tips: drik meget linie akvavit til denne ret. |
|
Opskriften er vist 15423 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Lars B - 2013-09-03 11:22:35 Er der nogen der ved hvor man kan købe det? Evt. bestille over nettet. inger-karin l - 2008-12-06 17:14:49 Detter er en fantastisk god ret, som vi i vores hjem har fået hver jul i mange år.At det skulle tørres på fjeldet har jeg aldrig hørt. Man kan selv lave det hvis man har et luftigt netskab(mod nord pgr.solen) Det vi drak til(som voksen )i mit hjem, var cognac og exmas. Det lyder måske voldsomt, men krads drikke til krads mad. Det hører sig til. jan w - 2007-02-17 11:34:57 en fantastisk ret, men rigtig pinnekjøtt er saltet og tørret på fjeldet, evt. også røget. kan bestilles på nettet for ca nkr. 200 pr kg. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne