Berliner æbleskiver (Sønderjysk)

Berliner æbleskiver (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Berliner æbleskiver (Sønderjysk), billede 4 Berliner æbleskiver (Sønderjysk), billede 1 Berliner æbleskiver (Sønderjysk), billede 2 Berliner æbleskiver (Sønderjysk), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
125 g.smør
1 æg
1 dl.sødmælk
1 spsk.sukker
350 g.hvedemel
2 æggeblommer
50 g.gær
 
 Fyld:
 Stenfri svesker kogt i vand og sukker
 
Opskrift:
Smørret kommes i melet og der tilsættes æg og blommer. Gær opløses i lunken mælk og røres i. Dejen æltes let og hæver til det dobbelte under et klæde et lunt sted.

Æltes atter og rulles så ud på et bord i ca. 1½ cm. Tykkelse.

Dejen stikkes ud i runde kager ca. 7 cm i diameter, der lægges sammen to og to med en klat sveskemos i. Klemmes godt sammen i kanten og sættes atter til hævning, ca. 15 minutter.

Koges i palmin og rulles derpå i groft sukker. Serveres lunkne





karakterer:
Opskriften er vist 89530 gange,
og udskrevet 841 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-22 22:00:09
Jeg forstår ikke hvordan de skal steges? Ruller jeg dem i palmin og så steger dem på panden? Er ret dum i et køkken men står for at lave dansk julemiddag her i México.. forventningerne er høje og har brug for lidt mere information hvis muligt. Og har ingen pande - har en muffin-bakkeform, ved ikke om den kan bruges

  -   2015-12-17 08:06:50
Jeg forstår ikke hvordan de skal steges? Ruller jeg dem i palmin og så steger dem på panden? Er ret dum i et køkken men står for at lave dansk julemiddag her i México.. forventningerne er høje og har brug for lidt mere information hvis muligt. Og har ingen pande - har en muffin-bakkeform, ved ikke om den kan bruges

  -   2010-12-08 13:55:51
Hvorfor kaldes dem Berliner? Hvis det sker i anledning til de tyske kager "Berliner", skal jeg sige, at det er en fejl. Selvom de i det vestlige Tyskland hedder "Berliner", hedder de i Berlin simpelthen "pandekager" fordi de er kager, der bliver bagt i en pande. Det, hvad man andere steder kalder "pandekager", hedder i Berlin "æggekager".

  -   2009-11-22 11:44:58
De går nemt fra hinanden, så de bør pensles med sammenpisket æg, og trykkes meget godt sammen, og så hjælper det også hvis de ikke får lov til at hæve, men blot lægges i frituren lige efter de er trykket sammen.