Helstegt rødspætte med smørsovs
Hovedingrediens : FladFisk - Rødspætte, hel Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rødspætterne flås (Få fiskehandleren til det), rens fisken og klip finderne af.
Rids evt. spætterne 2/3 ned langs rygbenet på hver side.
Vend spætterne i hvedemel og krydder med salt og peber.
Steg spætterne i smør 5-6 minutter på hver side til de er møre (500 grams spætter), først på den mørke side. Server med nye kartofler og persilledrys, brune smør, kogte grønne asparges og citron. |
|
Opskriften er vist 114260 gange,
og udskrevet 1216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Lena Rosenkilde - 2009-07-11 14:49:04 1. Kom hvedemel i en plastikpose, kom rødspætterne i, hold i åbningen og ryst posen til spætterne er dækket af mel. Du slipper for alt det ulækre på fingrene. 2. En god ting er, at komme lidt olie (jeg bruger olivenolie) på panden først og derefter smør. Smøret bliver ikke sort og du får en mere sprød og ikke meget mørkstegt fisk. 3. Jeg kommer smør i en lille rustfri smørskål og sætter den ned i/til kartoflerne, når de mangler ca. 5.min af kogetiden. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne