Chili Con Carne med chokolade
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Mexico Indsendt af : Christine Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kødet. Put løg, peberfrugt og hvidløg i og steg det. Tilsæt krydderier( undtagen frisk chili), øl, eddike bouillontern og tomat. Lad simre i 30 minutter.
Tilsæt drænede bønner og lade simre videre i 30 minutter. Frisk chili uden stilk udkernede og hakkede tilsættes, og det simrer i yderligere 30 minutter. Salt, peber, chokolade tilsættes. Lad simre ca 10 min. ved ultra lav varme. Spis med brød og cremefraiche. Tips: Du kan snyde lidt med tiden til sidst hvis du har travlt, men den bliver bedst hvis den simrer længe. Kan sagtens fryses eller gemmers til dagen efter. Hvis gryden er ved at koge tør kan der tilsættes mere øl eller vand efter behov. |
|
Opskriften er vist 583911 gange,
og udskrevet 18847 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (436 stemmer) |
|
Kommentarer Janne - 2022-02-15 15:01:14 Jeg har lavet denne opskrift de sidste 10 år - og er elsket af alle. Kan anbefales at man servere tortilla chips, guacemole og creme fraishe til. Så er ris overflødige ;) Ann - 2021-08-15 13:10:16 Rigtig god chili con carne Eva - 2020-02-18 16:40:12 Jeg synes de fleste chili con carne, jeg har fået hos folk, har været kedelige og “en-dimensionelle” i smagen, men denne opskrift er fantastisk, og vi har lavet det 6 gange siden december, hvor jeg prøvede opskriften, Hvilket er 6 gange mere end de forgående 10 år! :) Kan klart anbefales. Vores er den budget venlige udgave hvor en porter er en nisseøl, og balsamico’en og den mørke chokolade er Rema’s det billigste, så selv uden at købe “top ingredienser” er den bedre end alle andre jeg har smagt. Vi erstatter i øvrigt nogle gange de friske chilier med 1/2 spsk stødt chili. :) Nette - 2019-11-05 07:55:49 Er der en venlig sjæl der kan fortælle, hvad 1 spsk. chili mild stødt, er? Jeg kender kun alm. chilipulver, og mild er den bestemt ikke. anonym - 2018-12-01 08:57:46 VERDENS bedste chilli con carne Jeanette - 2017-11-09 18:50:35 Det er den bedste.Jeg bruger oksebov istedet, men ellers følger jeg opskriften. anonym - 2015-10-03 15:57:44 Det er den bedste chili con carne jeg nogensinde har smagt:) Erik - 2015-09-24 11:35:15 Den bedste chili com carne jeg til dags dato har smagt og min familie er tosset med den. Absolut en genganger og favorit i vores hjem. Lærke - 2015-06-01 09:24:55 MUMS! Har ofte syntes, chili con carne var meget kedeligt, men jeg gav den en chance, og både kæresten og jeg elskede den! Ny yndlingsret, så tak! 😍 læks! - 2015-02-26 22:44:06 Super lækkert! Jeg var lidt skeptisk til at starte med, men var fuldstændig overbevist om at det skulle prøves. Min indtil videre bedste Chili con Carne!!😍 Martin - 2015-02-01 21:50:12 Har nu brugt denne opskrift rigtig mange gange og det bliver fantastisk hver gang. Bruger porter (vigtigt), kun 1 frisk chili (for børnenes skyld) og så smider jeg en kanelstang i. Bullionterningerne skal i som de er, dvs. ikke blandet op med vand, og det bliver ikke for salt. Hold dig for dælen til de 25 g chokolade. Det er helt vildt så meget det smager igennem og dæmper både det salte, sure og stærke. Amanda - 2014-10-14 16:00:56 Den bedste chili con carne jeg har smagt og har kun fået ros når jeg laver den til gæster. Magnus - 2014-06-03 10:22:23 Hvor mørk har folk brugt? Jeg har en porter til at stå, men er den FOR mørk? Marolle - 2014-03-15 16:10:46 Jeg kan anbefale New castle Brown ale til retten, det bliver altid super godt, og det har altså betydning, hvilken øl, der bruges. smager til med en smule kanelsukker - endelig ikke for meget, men lige lidt til at veje op for eddike og ds. tomater! :) Julie Kruse-Olsen - 2013-08-25 17:37:26 jeg syntes raten var rigtig godt. Nej den varsuper god lars udby - 2013-06-13 18:33:09 har lavet den flere gange nu og det er den mest fantastiske chili con carne nogensinde Regitze - 2013-04-22 08:29:00 den smager virkelig godt MEN den kan afgjort godt tåle et par chilier mere... Og lad være med at bruge kidney-konserves. Stil i blød og brug de rigtige - det andet er synd for retten Asbjørn - 2013-01-11 20:14:19 Dette er den bedste chili con carne jeg nogensinde har lavet. Den bliver kun bedre at stå natten over. Maria - 2012-11-11 12:58:13 Vil også lige tilføje at jeg bruger ca 35 g chokolade og så laver jeg ris ved siden af, som folk kan tage hvis de har lyst. Maria - 2012-11-11 12:51:27 Den bedste Chili con carne jeg nogen sinde har smagt! Det er altid den opskrift der bliver brugt herhjemme.. Alle er helt vilde med retten, som har smagt den. anonym - 2012-10-18 12:50:41 jeg bruger roastbeef i stedet for hakke kød. Prøv at serverer feta crem til: feta blok rørt med cremfraice ig hvidløg. Ligeledes bruger jeg både hvide ris og vilderis. magnus - 2012-03-05 18:48:41 ALt for lækker. Især for en ungkarl der elsker og lave mad. Smager fame godt. Men lidt mer chili i næste gang. Anders - 2012-01-19 21:34:16 Smagte skide godt!!!!!!!!!!!!!!!! Men man skal overholde mængden af chokolade, vi puttede 50gram i, og det smagte lige lidt for meget af chokolade. Mads - 2012-01-06 12:03:10 Har lavet denne et utal af gange til mange mennesker, og den vækker altid stor jubel!! Smider normalt alt fra opskriften + kanel i gryden, og lader den stå hele dagen og koge lidt ind. Vent med chokoladen til lige før servering, så har den bedst effekt! Malene - 2011-10-23 14:45:31 Smagte fantastisk, min mand som ellers aldrig har fået en chili con carne han synes smagte rigtigt sagde i dag, da vi spiste resten af gryden, at det måtte jeg meget gerne lave igen - det virkelig en godkendelse der vil noget! ALM - 2011-08-28 16:01:49 Jeg valgt at drop chokoladen, det er ikke sidste gang vi laver denne ret! Spørgsmål? - 2011-05-05 16:23:11 Håber nogen kan svare, da opskriften lyder rigtig lækker: Boullion ... 2 terninger ... Det lyder ret salt ... Hvor meget væske skal der til de to terninger, en liter pr. terning eller skal de bare i retten uden ekstra væske? ... Hvad kan anbefales? ako - 2011-04-30 19:01:57 spændende opskrift, som naturligvis skal justeres efter smag og behag. Men mexicansk har opskriften da aldrig været. Hver gang jeg serverer den for mexikanere måber de når jeg fortæller atg de er en mexikansk opskrift. Lasse - 2011-03-03 16:01:48 Glimrende ret. Har lavet den flere gang. For ekstra kød kan tilføjes 150 g god røget bacon skåret i tern og uden fedtkant. Lad gerne retten stå varm i 4-5 timer. Thomas Østerbro - 2011-02-28 18:15:04 Har lige lavet den med en peber og en fennikel. Den er virkelig god! (blendede alle krydderier inklusiv laurbærblade i en gammel kaffeblender) Anbefalelsesværdigt. Tobias - 2011-02-26 10:43:50 lavede den forleden og det er den mest geniale chili jeg nogensinde har fået. Lisa - 2011-02-11 18:54:09 Det mest fantastiske måltid jeg længe har tilberedt. Giv Jer tid til at tilberede denne ret!!! Jan Thiemann - 2011-01-26 17:58:12 Opskriften er meget anvendelig med flanksteak fra okse. Kan sagtens nøjes med 75-100 g kød per person Christel - 2010-12-06 21:49:06 Elsker simpelthen denne chili con carne!!! Det er 4. gang jeg laver den nu :) Af øl vil jeg anbefale "Harboe" Dunkel, den er rigtig rund i smagen! Jeg bruger en knivspids kanel :) Bruger kidney bønner i chili sovs :) MUMS og velbekommen (man bliver afhængig) martin bp - 2010-08-05 12:44:29 Fantastisk opskrift Har fulgt den slavisk og det virker!! mig - 2010-07-29 11:50:52 det er forskelligt hvad kød der bruges, ofte står der skært oksekød, men mange bruger hakked kød. Helle - 2010-06-22 09:26:15 Elsker bare denne opskrift. Og det bliver spist op hver gang. anonym - 2010-04-24 17:45:07 skal bouillonen stadig opløses i vand?? altså 1 liter vand? og grønsag eller øksekød?? spørg bare hvis nogle har svaret? Lone G - 2010-04-08 17:01:52 Super lækkert!! -husk chilien bliver mere kraftig på 2.dagen (brug evt lidt creme fraishe til) Kongelunden - 2010-03-31 19:15:21 Super opskrift. Men hæld bare lidt flere bønner på. Det kan den sagten klare - og så et solidt drys koriander, hvis du kan lide det Henrik - 2010-03-15 14:32:51 Absolut en hitter, og helt enig det er den absolut bedste opskrift ever.. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne