Færøsk dessertkage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Færøerne Indsendt af : Dido Indsendt : Red : |
|
|
Bunde:
Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukker i lidt af gangen. Vend forsigtigt kokosmel og hakket chokolade i. Læg bagepapir på en bageplade og tegn 2 cirkler hver med en diameter på ca. 21 cm. Fordel dejen i cirklerne. Bag bundene i den nederste del af ovnen ved 150 grader i ca. 25 min. Lad bundene svale lidt, før de forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kolde. Fyld: Pisk piskefløden til skum. Vend cremefraiche i. Groftrevet æbler blandes i flødeskumsfyldet. Smag evt. til med vaniliesukker. Fordel fyldet mellem de 2 bunde. Tips: Kagen er velegnet både som dessert og til kaffe. |
|
Opskriften er vist 39879 gange,
og udskrevet 954 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (30 stemmer) |
|
Kommentarer lou - 2012-03-23 07:43:37 ups! Kom til at kalde den "Flekka", beklager. Fik den blandet sammen med en anden ynglingskage i farten. I min bog hedder den også dessertkage.. ;) lou - 2012-03-03 18:42:17 Jeg har prøvet kagen med hakkede (og ikke smuttede) mandler istedet for kokos, og æblerne er i tern i fyldet - og så karamellen naturligvis. Den opskrift jeg har, hedder "Flekka" Og ja, den er super !! Skal da lige prøve denne udgave med kokos også... :) Benadikta - 2009-12-19 15:25:46 Her er opskriften på karamelsovsen : 2 dl fløde, 2 spiseskefulde sirup, 60 g flormelis og 1 spiseskefuld vanillesukker småkoger i en gryde til det er tykt (ca ½-1 time). Benadikta - 2009-12-19 15:13:25 Den originale opskrift er med hjemmelavet karamelsovs på den øverste marengsbund ;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne