Kathrineblommetærte (Sønderjysk)
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Æggeblommerne røres med sukker og kommer i en gryde med fløden. Får et opkog og køler af.
De piskede hvider kommes i, når cremen er kold. Kathrineblommerne eller sveskerne med mandel i lægges i bunden af en ovnfast form, og dejen hældes over. Ved serveringen vendes kagen ud på et glasfad og pyntes med flødeskum langs kanten. Uden for blommesæsonen kan de erstattes af store stenfri svesker, der udblødes i vand, får et let opkog, hvorefter mandlen puttes i. Tips: Bages ved 175 grader C i 1-1½ time |
|
Opskriften er vist 17683 gange,
og udskrevet 208 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne