Ris a la mande (mælkefri)
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Indsendt : Red : |
|
|
Mandlerne hakkes fint i en foodprocessor og hældes i en skål.
Rismel og vand koges i 15 minutter under jævnlig omrøring. Gryden tages af kogepladen og står i få minutter. Margarine, honning, sherry, vanille og salt røres grundigt i, så et evt. bundfald fra gryden kommer med. Alt blendes til en lind masse. Risgrynene koges til løse ris i ca. 10 minutter. Til sidst fyldes grødmassen og løse ris i en skål med mandler, og alt røres sammen. Desserten tildækkes med plastfolie og stilles i køleskabet i nogle timer inden servering. Kirsebærsovs serveres til. |
|
Opskriften er vist 8930 gange,
og udskrevet 216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2013-12-13 23:26:20 Man kan også få et kokosprodukt, der kan piskes til skum og erstatte fløde, omend med en smule kokossmag. Det giver en mindre tung ris a l'mande end piskefløde. anonym - 2010-11-08 12:15:42 Lyder ikke lækkert... Man kan få en sojaflødeskum som kan bruges i stedet for alm. piskefløde til at lave ris a l'amande. Det er helt sikkert noget tættere på originalen, man er dog nød til at søde sojaflødeskummet for at fjerne bismagen af bønne. Henrik - 2010-10-15 03:20:42 Prøvede denne opskrift, da min halvbror har mælkeallergi (laktoseintolerans). Og den kan på ingen måde anbefales - i hvert fald ikke hvis man regner med, at det har noget med ris á l'amande at gøre. Konsistensen er grumset og vandet. Smagen ligeså, dog var der en snert af vanille i smagsbilledet, hvor det alt for søde var altdominerende. Min konklusion er klar og hård: Hvis man skal ud i SÅ store krumspring for at lave en dessert, der alligevel ikke har det fjerneste med originalen at gøre, så må man undvære. Plain and simple! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne