Rigtige græske kartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Grækenland Indsendt af : Sanna Indsendt : Red : |
|
|
Kartofler skrælles, skæres i terninger/klumper og lægges i ildfast fad eller skål. Kartoflerne dækkes halvt med en blanding af vand, olie, citronsaft og drysses med krydderier. Simrer i ovnen ved 200 g. til de er møre. Rør af og til i kartoflerne. Tilsæt evt. mere vand i forløbet. Kartoflerne bliver svampede og bløde som rigtige græske kartofler SKAL være!!!
Tips: Græske kartofler er IKKE sprøde kartoffelbåde - det er en misforståelse |
|
Opskriften er vist 30542 gange,
og udskrevet 681 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Jeanette - 2024-01-12 13:11:17 Denne opskrift på ægte græske kartofler, er den eneste der findes på nettet, så tusind tak :-) Lis. Gl.Holte - 2012-10-13 20:43:35 kartoflerne er rigtig gode. Jeg brugte tørret oregano og timian. Passer rigtig godt til græsk stifado. Lækker middag. Giv verdens bedste æblekage m. Flødeskum til dessert. Grækeren - 2010-09-11 14:34:38 Super lækre!!! Jeg mener så at lidt hvidløg og paprika gir den "rigtige" smag... Christina - 2010-02-12 18:05:03 Nemlig - sådan her skal græske kartofler laves! Af krydderier tilsætter jeg salt, peber og rosmarin.. Smagter rigtig godt, og også sådan man får dem på græske restauranter. :-) anonym - 2009-10-07 09:06:33 det er den rigtige opskrift.. jamen vand i bræddepanden lidt over kartoflerne, ikke så de er helt dækket,olie hen over kartofflerne, en halv presset citron ud over, og en hel hvis den er lille, salt, peber og organo drysses hen over... sådan laaver jeg det mums. Tutten - 2009-06-11 22:10:51 Kan du ikke oplyse blandingsforholdene?? Hvor meget olie og citron i forhold til vand? Tove Stensborg - 2008-06-02 13:59:05 Det er nemlig rigtigt, græske kartofler er IKKE sprøde kartoffelbåde. Tak for den rigtige opskrrift topkokken - 2008-02-23 21:03:01 Sådan skal det lyde min pige , jeg kan smage en opskrift ligesom alle kokke burde kunne , og den her lyder så lækker og saftig. tak Stummann - 2007-07-07 20:42:56 Rgtig lækkert og let at lave. God som tilbehør til bla. Ovn bagt fetaost, græske frikadeller og græsksalat. Jens-Peder Vium - 2007-04-04 19:07:57 Savner oplysning om krydderiblandingen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne