Franskbrød med gær (hurtighævet)
Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : jacob Indsendt : |
|
|
kom sukker og margarinen i et fad og hæld det kogende vand og mælken over hæld det lukne vand over gæren i et par minuter gæren røres da lettere ud sigte det meste af melet i væsken og rør (el. slå den til en dej) dejen er færdig når den glat og smidigog med lethed slipper fadet der må ikke kommes mere mel i end at man stadig kan slå dejen derfor må man prøve sig frem og ikke drysse alt for meget mel i på en gang jo beder egner sig til brødbagning des mindre bruges der i forhold til væsken melet bør helst have tempratur ikke under 10 gfrader vamt bred dejen ud i en velsmurt form ind i et rent klæde og stil dejen til hævning på et godt lunt sted for at fremskyde hævningen kan man sætte formen på en rist over dampende vand el. stille den ned i lunkent vand (på 40 grader varmt) når dejen har hævet sig omtrent til sin dobbelte størrelse (i løbet af 1 time) skæres på en ridse på langs igennem det øverste lag den pensles med vandet el. mælken og sættes ind i en ovn på 220 grader vamt hvor brødet først skal have rigelig undervarmen indtil det har hævet til sin fulde størrelse og skorpen nskal dannes bagetid:1 time
Tips: et særligt vitamininholdig franskbrød fås ved at anvende 25 g gær i stedet for 15 g gær |
|
Opskriften er vist 15762 gange,
og udskrevet 241 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (9 stemmer) |
|
Kommentarer lene - 2013-01-06 10:58:40 200 grader er rigeligt og maks. 20-25 minutter! Opskriften kan suppleres med at blande korn i dejen eller drysse solsikkefrø ovenpå brødet når det er penslet og inden det skal bages. Claus - 2013-01-06 10:51:08 1 times bagetid, vil jeg tro er fint til mursten 20 - 25 min er nok anonym - 2011-01-08 10:42:24 Hmm forstår altså ik denne opskrift :/ Pips - 2009-04-26 08:20:10 Den er jo komplet ulæselig pga manglende punktummer :-( Og at mere gær = flere vitaminer, der må da være noget, du har misforstået! Michael - 2005-01-01 01:01:01 Hvad er det mål "dk" der bruges??? Husk at der findes et tegn, der kaldes punktum. Det letter læsningen af en tekst temmeligt meget... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne